Pisteetön ÅIFK GrIFK:n lauantaivieraaksi

GrIFK pääsee pelaamaan toisen kotiottelun peräkanaa, kun SM-liigan runkosarja kääntyy toiselle kierrokselle. Viime lauantain ottelussa Cocks kärsi Granille ensimmäisen pistemenetyksensä kuluvalla kaudella, tulevan lauantain ainoassa liigapelissä Luolaan saapuva liigajumbo ÅIFK tavoittelee vielä avauspisteitään.


ÅIFK:n alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin valoisa. Kuusi ottelua on tuottanut kuusi selvää tappiota, joiden myötä maalierokin (-79) on laskenut jo reilusti vuodenajalle tyypillisten pakkaslukemien alapuolelle.

Turkulaisten kurittamisen aloitti GrIFK SM-liigan avausottelussa syyskuun alussa. Grani toi pisteet Samppalinnasta voitettuaan 39-26. Samoin lukemin ÅIFK hävisi myös BK-46:lle Karjaalla. Karmivan alun jälkeenkin ÅIFK on ollut vastaanottajana, ja vain Dickeniä vastaan marginaali on jäänyt alle kymmenen maalin.

Kovin suurena yllätyksenä joukkueen vaikeudet eivät ole tulleet, sillä Kanarialintujen riveistä katosi useita pelaajia muille maille viime kauden päätteeksi. Maalintekijätilaston kärjestä hupeni pois puolet, eikä korvaajia juurikaan tullut tilalle. Nuoremmat eivät vielä ole nousseet tasolle, jolla åbo-ikoni Andreas Nyströmin tai Peik Sjöblomin tehot saisi korvattua. ÅIFK:n avauskuusikko kykenee Wilhelm Hammarbergin ja Kristian Janssonin johdolla tasapäiseen vastukseen muiden kanssa, mutta penkiltä ei vielä tässä vaiheessa riitä leveyttä jatkuviin urotekoihin.

GrIFK:n kuusi ensimmäistä ottelua tuotti joukkueelle kuusi sarjapistettä, joilla se on SIF:n ja HIFK:n kanssa tukevasti kamppailemassa kolmannesta sijasta Cocksin ja BK-46:n takana. Grani aloitti liigan kahdella voitolla, joita seurasi kirvelevät tasapeli Pirkkolassa ja maalin kotitappio SIF:lle. Europeleihinsä turkkilaista SK Spor Totoa vastaan valmistautunut BK-46 osoittautui siipirikkoiselle Granille aivan liian kovaksi palaksi kotonaan, mutta viikko sitten GrIFK taisteli kauden toisen tasapelinsä Cocksia vastaan. Saavutettu piste piti Granin myös liigassa kolmantena.

Granilla on ollut kauden edetessä loukkaantumishuolia, joista huolimatta peli on ajoittain ollut hyvällä tasolla. Tasaisimman kauden on tehnyt Patrik Roslander, joka on pelastanut joukkueensa monesta pinteestä.