GrIFK taisteli pisteen Cocksilta

GrIFK aiheutti sarjaa puhtaalla pelillä johtaneelle Riihimäen Cocksille kauden ensimmäisen pistemenetyksen, kun joukkueet tasasivat pisteet Luolassa. Kauttaaltaan tasaisessa ottelussa kummallakin oli omat mahdollisuutensa kuitata voitto, joten lopputulos 27-27 (13-15) on varmasti oikeutettu.

Ennakkoasetelmat eivät juurikaan hymyilleet Granin suuntaan, joka on joutunut koville pelaajiston harvenemisen vuoksi. Kauniaisissa joukkue oli kuitenkin latautunut, eikä viime viikon BK-ottelun apeita tunnelmia näkynyt kenenkään kasvoilla.

Cocks hallitsi hienokseltaan huipputasaiseksi muodostuneen avausjakson ensimmäistä varttia Pavel Dudan johdolla. GrIFK joutui tekemään maaliensa eteen huomattavasti enemmän töitä kuin vieraat, jotka eivät kuitenkaan päässeet kahta maalia kauemmas horisonttiin, kiitos Patrik Roslanderin erinomaisten torjuntojen.

Kotijoukkuekin pääsi maistelemaan johtoasemaa jakson puolivälissä, kun se käänsi pelin tilanteesta 4-6 edukseen. Alexander Qvist vei isännät Gustav Svanbäckin kahden peräkkäisen osuman jatkoksi 7-6 johtoon. Rutinoitunut vierasjoukkue kykeni viimeistelemään avausjakson kaksi viimeistä maalia, joiden turvin se pääsi aloittamaan jälkimmäisen puolikkaan kahden maalin johdossa.

Cocks venytti toisen puoliajan alkajaisiksi Dudan viimeistelemänä eron kolmeen maaliin, mikä lopulta oli ottelun suurin ero joukkueiden välillä. Granin pallollista peliä hyppysissään pitänyt Anthony Hellakoski rytmitti joukkueen hyökkäyksiä loistavilla temmonvaihteluilla, joissa peli ajoittain jäädytettiin täysin, ja joista rytminvaihdoksilla kuviot ajettiin kookkaan riihimäkeläispuolustuksen läpi aina maalipaikkoihin saakka. Granin etsikkoaikana isännät nousivat vieraiden hämmästykseksi 23-21 johtoon, jolloin ranskalaisluotsi Christophe Viennet joutui turvautumaan aikalisään, josta joukkue marssi kentälle seitsemän kenttäpelaajan voimalla.

Cocks tuli tasoihin SM-liigan syyskuun tähtipelaajaksi valitun Edson Imaren kahdella maalilla (25-24, 25-25), kun pelikellossa oli aikaa reilut kolme minuuttia. Erik Åkermarckin hermot pitivät seitsemän metrin viivalla, josta laituri luirutti illan neljännen rankkarinsa verkon perille. Cocks kuittasi kuitenkin välittömästi Davor Basaricin viivamaalilla.

Viimeiset pari minuuttia sisälsi kosolti dramatiikkaa. Ensin Dmitri Kholmov vieraiden maalilla oli nousemassa ottelun sankariksi pysäytettyään Hellakosken hyvän yrityksen. Vastapäässä kenttää Nuno Martins Afonso Santos vei 7v6-pelillä laidalta Cocksin vielä kerran johtoon ajassa 58:50.

Draaman kaari vääntyi entisestään kun Granin aloitus vihellettiin virheelliseksi, ja pallo palautettiin Cocksin haltuun. Viennet käytti viimeisen aikalisänsä hetkeä myöhemmin, mutta Igor Mandic sössi sitä seuranneessa hyökkäyksessä pallon Peik Sjöblomin kautta Miro Koljosen käsiin, joka jatkoi syötön Fredrik von Troilille, joka tasoitti ottelun puolesta kentästä tyhjiin vain 15 sekuntia ennen loppusummeria. Cocksin viimeinen yritys tyrehtyi viivarikkeeseen, ja Roslander oli räjäyttää hallin lähetettyään pallon kohti tyhjää Cocks-maalia. Panos jäi räjähtämättä pallon osuttua maalitolppaan summerin jo soidessa.

“Pelattiin kaksi tosi hyvää puoliaikaa”

Äänensä käheäksi ottelun aikana käyttänyt Mikael Källman kehui joukkueensa suoritusta, jossa ei ollut merkkiäkään viikontakaisesta vaisuudesta Karjaalla.

– Pelattiin kaksi tosi hyvää puoliaikaa. Taisteltiin hienosti molemmissa päissä kenttää, ja puolustettiin erittäin hyvin joukkueena. Hyökkäyksessä tehtiin myös paljon hyviä asioita ja lopussa oli kyllä tarjolla enemmänkin kuin yksi piste.

Vieraiden luotsilla Christophe Viennetillä ääntä tuntui riittävän vielä ottelun jälkeenkin, sen verran kovaa palautetta joukkue sai pelin jälkeen suljettujen ovien takana pukukopissa. Ennen koppiin poistumistaan Viennet ehti kehaista kotijoukkuetta ja erityisesti Roslanderia, sekä moittia omiensa asennetta:

– Mielestäni GrIFK ansaitsi tästä ottelusta tasurin koska pelasivat tänään hyvin. Meidän osalta mielestäni asenne ei ollut hyvä. Joukkue ei ollut tarpeeksi nöyrä ja lopuksi kaaduimme erittäin hyvään vastustajan maalivahtiin. Eli siltä osin täysin looginen tulos.

Patrik Roslander oli toden teolla liekeissä tässä ottelussa. Varsinkin toisella puoliajalla miehen venymiset pallon eteen olivat huikeita. Gustav Svanbäck pääsi kuin varkain tekemään kuusi maalia ja uurasti läpi ottelun myös puolustuksessa erinomaisesti. Hellakosken panosta ei voi jättää mainitsematta, ja Erik Åkermarck oli erehtymätön rankkareissa.

Runkosarjan ensimmäinen kierros on valmis

SIF voitti lauantain toisessa ottelussa ÅIFK:n 36-26, ja nousi voitolla tasapisteisiin Granin ja HIFK:n kanssa. Runkosarjassa kaikki joukueet ovat nyt kohdanneet toisensa kertaalleen, ja ennakkospekuloinneista parhaiten paikkansa ovat pitäneet kärkikaksikon Cocksin ja BK-46:n, sekä hännänhuipuksi jääneen ÅIFK:n tilanteet. Dicken keräsi kasaan puolet kolmikon GrIFK, SIF, HIFK pistemäärästä, ja on sarjassa kuudentena.

ÅIFK 	6 	0	0	6 	143-222 	 0

Runkosarja jatkuu jo tulevana lauantaina ottelulla GrIFK-ÅIFK. Kierroksen kaksi muuta ottelua pelataan keskiviikkona 9.11. Karjaalla (BK-46-Cocks) ja Siuntiossa (SIF-HIFK).