Puhtaan pelin Cocks lauantaina Luolaan

SM-liigan runkosarjan ensimmäinen kierros päättyy lauantaina pelattaviin kahteen otteluun. SIF ja ÅIFK palloilevat Siuntiossa ja GrIFK saa vieraakseen ranskalaiskomennossa lentoon lähteneen viime kevään pronssiin päättäneen Cocksin.


Vierailijan viime kausi sisälsi turbulenssia, jota voi verrata lähes Die Hard -elokuvien vauhtiin ja juonenkäännöksiin. Kesällä siirtorumba joukkueen ympärillä oli hurja, ja koski pelaajiston lisäksi myös valmennusjohtoa.

Kapulan otti käteensä ranskalainen Christophe Viennet, jonka aika ei ehtinyt vielä saada joukkueen peliä kuosiin EHF European Leaguen peleihin. SM-liigassa ja Suomen Cupissa työn jälki on näkynyt, siitä saatiin esimakua jo ensimmäisellä liigakierroksella, jossa Cocks kukisti mestaruusvaltikan keväällä vallanneen BK-46:n 37-30.

Pelaajapuolella Riihimäeltä häipyi kuusi ulkomaalaista sekä luotettava oma kasvatti Roni Syrjälä, jonka ura jatkuu nyt Dickenissä. Tulijapuolen listalla on kahdeksan nimeä, joista muutama on jo vakuuttanut liigaa seuraavat. Heistä vasemman pakin tontilla pelaava Edson Imare valittiin jo SM-liigan syyskuun tähtipelaajaksi.

Maalivahtiosasto on osoittautunut kauden peleissä vaikeasti ohitettavaksi. Vitali Shitsko ja Nicolas Gauthier ovat kaksoisjohdossa liigan torjuntaprosentteja mittaavassa torjuntatilastossa, joukkueen materiaalin leveydestä puolestaan kertoo se, että maalipörssin kärkikymmeniköstä löytyy vain Teemu Tamminen, mutta TOP30:een mahtuu peräti kuusi pelaajaa.

GrIFK ja Cocks kohtasivat viime kaudella peräti seitsemän kertaa, ja voitot menivät Riihimäellä 4-3. Runkosarjassa Cocks oli parempi molemmissa peleissä, ylemmässä jatkosarjassa Grani vei voitot 3-0. Pronssiottelut toivat kahdeksan edellistä Suomen mestaruutta vallanneelle Cocksille lohtua Granin taivuttua molemmissa otteluissa. Cocksin 16 kautta kestänyt mitaliputki sai jatkoa yhteismaalein 59-50.

Kotijoukkue GrIFK:lla on edessään iso vuori kiivettävänä ja takanaan kolmen voitottoman ottelun putki. Runkosarja alkoi kahdella IFK-voitolla, mutta kahdessa seuraavassa ottelussa ei hallinnasta huolimatta kyetty täyteen pistepottiin, ja BK-pelissä viikko sitten ei näkynyt juurikaan valonpilkkuja.

HIFK ohitti GrIFK:n sarjataulukossa haettuaan keskiviikkona pisteet Pirkkolasta. Grani lähtee näin ollen sarjakärjen kimppuun neljänneltä sijalta.

Kaksi peräkkäistä kotiottelua

Lokakuu päättyy ja marraskuu alkaa Granin osalta kotiluolassa. Cocks-ottelua seuraa viikon päästä kotipeli ÅIFK:ta vastaan 5.11. Kumpikin ottelu alkaa kello 16:00, ja kotiyleisön kannatus on äärettömän merkittävä voimavara. Tervetuloa Luolaan!