BK-46 murjoi Granin syvälle maanrakoon

BK-46 käytti herrojen elkeitä kotihallissaan Karjaalla, kun GrIFK kävi visiitillä. Raitapaidat voittivat siipirikkoisen vieraansa 37-21 (20-7) ja vankisti liigan kärkikaksikon asemia. Granille tappio tiesi voitottomien otteluiden putken venymistä jo kolmeen.

BK aiheutti Nico Rönnbergin johdolla vierailevalle GrIFK:lle itseluottamusongelmia jo alkuminuuteilla. Poissaoloista kokoonpanostaan kärsinyt Grani ei päässyt missään vaiheessa avausjaksoa haastamaan kunnolla isäntäjoukkuetta, joka karkasi  10-3 johtoon jo 13:n minuutin kohdalla,  jolloin Mikael Källman joutui turvautumaan jo toisen kerran aikalisään.

GrIFK:n peli kärsi lukuisista liigatasolle kuulumattomista teknisistä virheistä ja karmeista harhasyötöistä, jotka BK hyödynsi tappavalla teholla. Rönnbergin seitsemästä metristä tekemä viides henkilökohtainen maali otteluun venytti eron ensimmäisen kerran kymmeneen maaliin (14-4, 20 min), ja BK jatkoi vastustajan murjomista siitä eteenpäinkin. Ylivoimapelissä pallo löysi tiensä sentteri Igor Skyballe, joka vastustamattomasti paukutti maaleja, eikä 7v6-pelikään täysin onnistunut. 10 torjuntaa tehnyt Mikael Heinonen pääsi maalaamaan kahdesti jo ennen taukoa, jonka merkiksi taululla paistoivat kammottavat 20-7 lukemat.

Vaisulla Granilla puolestaan ei tahtonut onnistua juuri mikään. Neljästä rankkaristakin verkon perille löysi tiensä vain yksi. Ensimmäisen puolituntisen joukkueen maalia vahtinut Patrik Roslander jäi kovin yksinäiseksi BK:n vyöryn edessä. Toisella puoliajalla Niclas Zilliacus torjui viisi palloa.

Toisen puolikkaan alkaessa voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä, minkä myötä pelistä katosi intensiteetti. Vaikka Grani tuplasikin maalisaldonsa kymmenessä minuutissa, pääsi se vain hetkeksi kaunistelemaan lukemia (24-15, 41 min.). Pelihuumorin rippeet katosivat lopullisesti karjaalaisten nopeisiin kuittauksiin, ja puoleen tusinaan maaleja tyhjään rysään.

Mikael Källmanin lyhyt kommentti ottelun jälkeen kuului ”Päivän tilanne, BK-46 oli parempi”. Kolleega Andreas Rönnberg oli puolestaan ymmärrettävästi monisanaisempi:

”Vastustajalla oli monta poissaoloa. Näytettiin pelin tasoero jo ensimmäisessä erässä ja pystyttiin pelaamaan koko joukkueella”.

GrIFK:n tilanne ei juuri nyt ole helppo. Ykkös-vasenpakin Carl Weurlanderin kausi päättyi loukkaantumiseen ja Richard Sundbergin paluuta joudutaan odottelemaan ensi vuoden puolelle, ja kapteeni Fredrik Forsskaan ei ole ihan heti pelikunnossa. Peik Sjöblom teki BK:ta vastaan eniten maaleja, mutta myös hukkasi luvattoman paljon palloja.

Karjaalaisille päivän ottelusta tuli pisteiden lisäksi kevyt sparri viikon päästä pelattaviin EHF European Cupin otteluihin turkkilaista Spor Toto SK:ta vastaan. GrIFK:n seuraava ottelu, joka pelataan Kauniaisissa lauantaina 29.10. Cocksia vastaan, päättää runkosarjan ensimmäisen kolmanneksen.