Tiivis puolustuspeli toi GrIFK:lle arvokkaat pisteet

SM-liigassa kolmantena oleva GrIFK matkasi lauantaina pykälää alempana sarjataulukossa olleen HIFK:n vieraaksi. Tasapisteissä ennen ottelua olleiden joukkueiden voimasuhteet eivät muuttuneet kauden toisessa kohtaamisessa, jonka Grani vei nimiinsä 20-27 (7-11). Patrik Roslander valittiin kentän parhaaksi jo kolmannessa perättäisessä liigaottelussa.

GrIFK:n Gustav Svanbäckin nimi kirjoitettiin tilastoihin ottelun alkuvaiheessa tiheään tahtiin. Kotijoukkue HIFK sai kunnian aloittaa maalinteon ottelun ensimmäisellä minuutilla seitsemän metrin heitosta, jonka yhteydessä Svanbäck sai yhden kauden nopeimmista kaksiminuuttisista. Svanbäck pääsi kentälle päästyään tekemään joukkueensa kaksi ensimmäistä osumaa kontrista, ja sai kolmannen maalipaikkansa lahjaksi HIFK::n puolustuksen sekoillessa keskenään. Laituri vei vieraat jo 1-5 johtoon ja HIFK käytti ensimmäisen aikalisänsä.

HIFK:lla oli varsinkin ottelun avauspuolituntisella suuria vaikeuksia päästä maalipaikkoihin. GrIFK:n valmentaja Mikael Källman lietsoi Granin puolustuksen sellaiseen vireeseen, että HIFK:lla oli jokaisen maalinsa kanssa rutkasti tekemistä. Ensimmäisen pelimaalinsa tähtirinnat tekivät vasta pelin yhdeksännellä minuutilla.

Muurin takana huikeaan vireeseen viime peleissä äitynyt Roslander jätti virkaveljensä Bogdan Klepan täysin varjoonsa ja torjui jo ennen taukoa 12 kertaa, saavuttaen mielettömän torjuntaprosentin 63. Maalivahdin ja puolustuksen yhteistyö toimi kuin junan vessa. GrIFK:n puolustus teki kaikki sovitut tehtävänsä pilkun varmasti. Andre Uddille ei jätetty heittotilaa, eikä Rui Rolo päässyt vaarallisiin läpiajoihinsa.

HIFK:n hermokontrolli petti

Isäntien hyvä hetki ajoittui toisen jakson alkuhetkille, jolloin kolmen maalin putki toi sen hetkeksi tasoihin, mutta Grani vastasi 2,5 minuutissa neljällä johtomaalilla, jotka lopullisesti katkaisivat kamelin selän. Vika vartti pysyi Granin hallinnassa.  Kiitosta siitä saa osittain myös HIFK:n kapteeni Oscar Udd, joka viihtyi siitä ajasta 4 minuuttia jäähypenkillä otettuaan kaksi suunsoittojäähyä. Udd puhui itselleen vielä ottelun päätyttyä punaisen ja sinisen kortin, minkä seurauksena mies joutunee jäähdyttelemään HIFK:n seuraavan pelin.

HIFK pelasi jo kolmannen kovan ottelun viikon sisään, ja se lienee painanut jaloissa. Rostislav Grinishin myönsi taiston tauottua, että heistä ei ollut kunnon vastusta GrIFK:lle.

“Raskaan viikon viimeisessä pelissä väsymys alkoi näkyä, ja omassa pelissä tuli liian paljon virheitä. Saimme pelin tasoihin, mutta voimat loppuivat kesken voitosta kamppailemiseen sen jälkeen. Onnittelut Granille hyvästä pelistä.”

Tahti ei tähtirinnoilla hiivu vielä vähään aikaan, sillä keskiviikkona edessä on vierailu Karjaalla ja lauantaina Cocksin isännöinti.

Vierasleirissä ilmeet olivat valoisat, kun voitto pahaksi povatusta ottelusta irtosi. Källman antoi tunnustusta erityisetsti joukkueen oman pään pelistä.

“Voitto ratkesi tänään meidän puolustuspäässä. Koko joukkue pelasi erinomaisesti ja sovitut asiat onnistuivat molemmissa päissä. Roslanderin peliä oli absoluuttisen ihana katsoa!”

Neljän pisteen pelejä koko viikon

Keskikastin toisessa keskinäisessä välienselvittelyssä Dicken kuittasi kotonaan liigan avauskierroksen tappionsa SIF:lle. GrIFK:n seuraava kohde Dicken voitti 28-24 ja otti kauden toisen voittonsa, millä se nousi pisteen päähän Siuntiosta. Turussa ÅIFK ja BK jättivät ovet ja ikkunat apposen auki. Liigan maalirikkain ottelu miesmuistiin päättyi 32-41 (16-20).

GrIFK:n ja Dickenin välisessä ottelussa keskiviikkona on Luolassa jälleen tiedossa trilleri vailla vertaa. Viimeksi joukkueet päätyivät tasapeliin 29-29. Ottelu alkaa kello 19:00. Tiukka viikko täydentyy lauantaina 19.11. kello 16:00 Siuntiossa otteluun, jonne yleisölle on vapaa sisäänpääsy.