GrIFK ja Dicken voitot alla Kauniaisiin

SM-liigan loppuvuoden tiivein runkosarjaviikko on nyt käsillä. Keskiviikkona Kauniaisiin kokoontuu kaksi lauantain pelissään voitokasta joukkuetta, joista GrIFK pyrkii paitsi makselemaan Dickenille kalavelkoja, myös hakemaan jatkoa kolmen tappiottoman ottelun putkelleen.


Cocksin ja BK-46:n vedettyä pienen pesäeron muihin ja ÅIFK:n tuskaillessa pistetilinsä avaamisen kanssa, on kilpailu sijoilla 3-6 erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa. Granin, HIFK:n, SIF:n ja Dickenin kaikki keskinäiset ottelut ovat paitsi tasaväkisiä myös tärkeitä.

GrIFK putosi viime keväänä loppuotteluista Dickeniä vastaan hävittyään välieräsarjassa suoraan kolmessa ottelussa. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Pirkkolassa Grani hallitsi tapahtumia liki pitäen koko ottelun ajan, mutta joutui lopussa päästämään Dickenin rinnalleen. Tasapeli 29-29 oli Ken Sireniuksen komentoon siirtyneen Lauttasaaren ylpeyden ensimmäinen sarjapiste.

Dickenin kymmenen viimeistä SM-liigakautta ovat tuoneet seuralle seitsemän hopeaa ja yhden pronssin. Ainoastaan kerran, kaudella 2016/17, se lipsahti mitalisijojen ulkopuolelle. Viime kevään finaalien jälkeen joukkue kuitenkin menetti kaksi tärkeää lenkkiä, joiden korvaaminen olisi mille tahansa joukkueelle äärimmäisen vaikea tehtävä.

Nuorentuneen joukkueen liiga ei lähtenyt liian ruusuisesti liikkeelle, kun SIF jätti Dickenin avausottelussa taakseen. Ensimmäistä voittoaan Dicken sai jahdata viidenteen otteluunsa asti, jolloin ÅIFK kukistui Turussa 30-24.

Toiseksi viimeinen sija on kaikkea muuta kuin sitä mihin menestymiseen tottunut seura haluaa. Viime lauantaina Dicken kuittasi SIF-tappion voittamalla siuntiolaiset Pirkkolassa 28-24, ja joukkueiden välinen piste-ero kutistui yhteen.

GrIFK on runkosarjassa pelannut tukun tasaisia otteluita, joista se on selviytynyt kohtalaisen kuivin jaloin. Viikonlopun HIFK-voitto vieraskentällä tuli hyvän puolustuksen kautta ja edellisessä kotiotteluissa Grani aiheutti ensin sarjajohtaja Cocksin ensimmäisen pistemenetyksen, ja heti perään piti ÅIFK:n nollilla. Mukavia elementtejä keskiviikolle voi rakennella myös Patrik Roslanderin nykyvireen ja seurahistorian, sekä tietysti ensimmäisen kierroksen tasapelipet tymyksen kautta.

Keskiviikon kierroksella pelaavat kaikki paitsi SIF. Riihimäen ottelussa ovat Cocks ja ÅIFK ja HIFK matkaa Karjaalle pelaamaan BK-46:tta vastaan. Luolassa GrIFK-Dicken alkaa kello 19:00, nähdään siellä!

Kuva: Jonas Tana