GrIFK runnoi rökälevoittoon Dickenistä

GrIFK otti viikon toisen voittonsa helsinkiläisjoukkueista, kun se pysäytti kotiluolassaan Dickenin 29-18. Ottelu oli taputeltu muotoonsa jo ennen taukoa, jonne Grani lähti yhdeksän maalin (16-7) etulyöntiasemassa. Voitolla GrIFK vankisti asemiaan sarjataulukossa ottamalla pienen pesäeron HIFK:hon ja SIF:iin, jonka joukkue kohtaa lauantaina Siuntiossa.

Grani osoitti olevansa heti ensisekunneista lähtien liikkeellä liukkaalla jalalla liikenteessä. Dicken ei ehtinyt edes lähtötelineitään löytää kun ahnaasti hyökänneet isännät olivat karanneet 7-3 johtoon, ja pakottaneet Dickenin ensimmäiselle aikalisälleen ajassa 10:10.

Armi Pärtin ottelun lämmittelyssä menettänyt vierasjoukkue ei saanut puolustuspeliään uomiinsa valmentajan puhuttelullakaan, sitä vastoin Grani löi lisää pökköä pesään ja teki neljä maalia ennen aikalisää numero kaksi (16:39, 11-3).

Kotijoukkueen hyökkäyspeli oli astetta vahvemmalla tolalla kuin aiemmissa peleissä. Viisikko Peik Sjöblom, Anthony Hellakoski, Alexander Qvist, Gustav Svanbäck ja Kalle Kankaanpää runnoivat ottelun ratkaisuun vaaditut osumat ja Erik Åkermarck oli itse varmuus seitsemän metrin viivalla. Ottelun toinen puolituntinen oli enää pelkkä muodollisuus.

Kotijoukkueen päävalmentaja Mikael Källman hykerteli tyytyväisyyttään pelaajiensa edesottamuksiin viime peleissä. Yhteensä 38 päästettyä maalia kahdessa ottelussa on huima suoritus.

– On suuri ilo nähdä meidän maalivahti- ja puolustuspelin toimivan niin hyvin. Pelaajat todella tukevat ja auttavat toisiaan. Todella hyvin liikkuva puolustus. Hyökkäyksessä tehdään hienoja kuvioita ja maaleja. Olen erittäin tyytyväinen meidän viime otteluihin.

Roslander, Roslander, Roslander, Roslander!

Jos oli Dickenillä ongelmia varsinkin omassa kenttäpäädyssään, kotijoukkueella ei näyttänyt olevan huolen häivää. Grani jyräsi leveältä rintamalta ja oma pää pidettiin huolella puhtaana, ja mikäs on pitäessäkään, kun maalilla seisoo SM-liigan tämän hetken kuumin maalivahti. Patrik Roslander valittiin kentän parhaaksi kolmessa Granin edellisessä pelissä, ja ei kolmea ilman neljättä. Roslander masensi yhden vastustajan kerrallaan, ja lopulliseksi torjuntaprosentiksi muodostui tällä kertaa 50.

Vierasjoukkueen luotsi Ken Sirenius myönsi omiensa epäonnistumisen.

– Tänään me ei oltu valmiita. Emme saaneet oikeastaan mitään toimimaan oikein tänään pelissä. Täysin off päivä!

Siuntiossa lauantaina ennätysjahti

Keskiviikon kaikki kolme ottelua päättyivät selkeisiin kotivoittoihin, kun GrIFK:n ohella myös sarjakärki Cocks ja BK-46 rusensivat vastustajansa. Karjaalaiset ovat masinoineet hyökkäyksiinsä hurjat tehot. Lauantaina ÅIFK:n maaliin sullottiin 41 maalia, keskiviikkona HIFK joutui kaivamaan verkosta yhden enemmän.

GrIFK:n marraskuun tuloskunto on ollut erinomainen. Kuukauden neljättä täyttä pistepottia lähdetään seuraavaksi hakemaan Siuntiosta. Lauantaina 19.11. kello 16:00 pelattavaan otteluun on yleisölle vapaa sisäänpääsy. Koko GrIFK:n joukkue toivoo näkevänsä ja kuulevansa katsomossa runsaasti kannattajiaan.

Seuraavan kotiottelun Grani pelaa alkuperäisestä ohjelmasta poiketen vasta keskiviikkona 14.12. Syynä ottelusiirtoon on BK-46:n EHF European Cupin kolmannen kierroksen kotiottelu Nærbø IL:iä vastaan. Norjalaisjoukkue on Cupin hallitseva mestari.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa