Merkittävät pisteet jaossa lauantain BK-pelissä

SM-liiga palaa Kauniaisiin ylemmän jatkosarjan muodossa lauantaina 18.2. kello 16. GrIFK:n ensimmäiseen kotipeliin vieraisille saapuva BK-46 tuli runkosarjassa toiseksi ja sai siitä kaksi lähtöpistettä mukaansa.


Karjaalaiset pelasivat runkosarjan läpi ilman ainuttakaan pistemenetystä taakseensa jättäneille, mutta kärkijoukkue Cocksilta raitapaidat eivät saaneet ensimmäistäkään pistettä. Suomen mestaruutta puolustavan BK:n ahdinkoa ykköshaastajaansa vastaan alleviivaa myös kahden viikon takainen Cupin finaali.

Jatkosarjan ensimmäisissä otteluissa piste-ero BK:n ja Granin välillä kasvoi kolmeen. HIFK pelasi Karjaalla tasaväkisen pelin mutta sai poistua kotikulmilleen 33 tehdystä maalista huolimatta tappio niskassaan päästettyään omiin 37 palloa. Vajaamiehisen GrIFK:n tappiolukemat Riihimäelle kirjattiin lukemin 36-22.

Nimi Rönnberg on ollut jälleen viime päivinä tapetilla Raaseporissa. Andreas Rönnbergin valinta vuoden raaseporilaiseksi on jo julkinen uutinen, mutta Suomen Cupin finaalissa loukkaantuneen Nico Rönnbergin terveystilannetta saadaan vain arvuutella. Mies oli sivussa HIFK-ottelusta, mutta joukkueen hyökkäystehoissa se ei pahemmin näkynyt. Jac Karlsson veti haalarit päälleen ja johti BK:n joukkoja edestä päin.

Viikonlopun otteluiden alkuasetelmat ovat selkeät. Kotijoukkueiden on kairattava tavalla tai toisella pisteitä itselleen pysyäkseen mukana suoriin välieräpaikkoihin oikeuttavien sijoitusten kisassa. HIFK ja Cocks pelaavat oman ottelunsa perjantaina Helsingissä.