Jatkosarja alkoi tappiolla

GrIFK:n reissu ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa vei joukkueen Riihimäelle Cocksin vieraaksi. Mestaruutta vimmatusti jahtaava runkosarjan selvä voittaja ei ollut järin höveli isäntä, sillä Cocks otti 13:nnen peräkkäisen voiton retuuttelemalla Granin 36-22 (17-12) tappioon. Jatkosarjan toisessa ottelussa ilman Nico Rönnbergiä pelannut BK-46 oli pienissä vaikeuksissa HIFK:n kanssa. Tiukka ja maalirikas ottelu päättyi lopulta 37-33 kotivoittoon.

Grani pysyi Cocksin vauhdissa ensimmäisen puoliajan hyvin. Pavel Dudan kädestä lähtenyt avausjakson viimeinen maali antoi isännille ottelun suurimman eron siihen saakka ja viiden maalin puoliaikajohdon. Ensimmäiset 20 minuuttia peli kulki tasatahtiin aina tilanteeseen 9-9 saakka. Siinä vaiheessa Cocks käytti aikalisän ja vieraiden maalinteko vaikeutui huomattavasti.

Toisen puoliajan alkupuolikkaalla Cocks meni menojaan Nicolas Gauthierin pidettyä nollan liki kymmenen minuutin jakson. Erik Åkermarkin seitsemästä metristä viimeistelemien 20-16 (34 min) ja 44. minuutilla tekemän 26-17 kavennusten välillä Cocksin leveämpi pelaajamateriaali pääsi oikeuksiinsa. Vain yhdeksällä kenttäpelaajalla matkassa ollut Grani oli tekemättömässä paikassa kun isäntien hyökkäykset vyöryivät yli kentän. Tämän totesi myös GrIFK:n valmentaja Mikael Källman:

– Olimme kauan mukana ensimmäisellä puoliajalla. Vähän tuli liikaa teknisiä virheitä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Cocks pääsi karkumatkalle, emmekä pysyneet mukana tällä pelaajamäärällä.

Cocksin kuluvan kauden jälkeen jättävä Christophe Viennet suitsutti joukkueensa puolustuspelaamista ja asennetta:

– Tänään puolustus oli täydellistä ja joukkue hyvällä päällä. Paras esitys tältä joukkueelta tähän asti.

Granin nälkäisin pelaaja oli Alexander Qvist. Patrik Roslander pelasi ensimmäisen puoliajan ja torjui 11 kertaa. Ottelun maalikuningas oli Teemu Tamminen yhdeksällä maalilla. SM-liigan tammikuun tähtipelaaja jatkoi tähtien rohmuamista nyt kolmella.