Granilla vaikeaa Riihimäellä – Cocks jatkaa tappioitta

Cocks antoi mahdollisuuksia, muttei antanut yllättää itseään. Jojomaisesti kulkenut kärkiottelu Riihimäellä ei tasoltaan noussut kovin hohdokkaaksi kotijoukkueen jatkettua tappiottomien otteluidensa sarjaa voittamalla GrIFK:n 30-24 (15-11), ja vahvisti sarjajohtoaan.

Ottelu lähti liikeelle Cocksin terävämmällä otteella, johon GrIFK onnistui vain ajoittain viiltelemään säröjä. Isäntien korkea puolustus oli myrkkyä vierasjoukkueelle, joka tuskaili alkuminuutit ykkösenä häärineen Edson Imaren kanssa. Ranskalainen häiritsi GrIFK:n hyökkäyksiä tehokkaasti, mikä siivitti Cocksin ensimmäisen rykäisyn viiden maalin pituiseksi (6-1, 11 min). Vasta Karim Mbembelan sisääntulo oikealle pakille avasi sarjakolmosen maalihanat 12. minuutilla, ja valkopaitojen ote hyökkäyspäässä koheni merkittävästi.

Cocks hyödynsi Granin puolustuksen passiivisuutta kaukoheittovoimallaan, eikä edes erinomaisesti aloittanut Patrik Roslanderkaan ehtinyt kaikkien pallojen tielle. Kukkolauma kulki jakson edetessä koko ajan askeleen edellä, mutta aina kun Granin sai otteen, peli tasoittui, vastaavasti ero kasvoi takaisin kotijoukkueen rankaistua käytännössä kaikista Granin virheistä.

Cocks oli jo karkaamassa avausjakson loppupuolella (15-8, 38 min), mutta sitkeästi taistellut Grani sai viimeisen minuutin kolmen pukukoppimaalin turvin kurottua eron neljään (15-11).

Pahimmin tekniset virheet nousivat päärooliin toisen jakson alkuminuuteilla, jolloin takaa-ajon olisi pitänyt käynnistyä toden teolla. Jotain jäi kuitenkin pukukoppiin, sillä Cocks sai heti kärkeen kolme maalia lahjaksi, ja niiden turvin hankittu ero pysyi loppuun asti.

Grani taisteli itsensä vielä pariinkin otteeseen kolmen maalin päähän lähinnä Peik Sjöblomin kaukoheitoilla, mutta joukkue missasi liian usein heittoja kuudesta metristä. Erityisesti hukattujen avopaikkojen jälkeen Cocks onnistui toisessa päässä rankaisemaan yhdeksästä metristä.

Peli kulki koko 60-minuuttisen ajan heittelehtien puolelta toiselle. Saman totesivat myös molemmat päävalmentajat. Mikael Källmanin mukaan Grani olisi tasaisemmalla suorituksella pystynyt tekemään ottelusta tasaisemman.

– Meni liikaa ylös ja alas ja vaihdot olivat huonot.

ÅIFK:lle kauden avausvoitto

Lauantain toinen liigaottelu käytiin Turussa, jossa ÅIFK otti 26-19 voiton pykälää ylempänä olleesta SIF:stä. Siuntiolaisten tappioputken mitta on nyt kuusi ottelua.

GrIFK pelaa seuraavan ottelunsa jo keskiviikkona, jolloin runkosarjan toinen kolmannes saadaan päätökseen. Lauantaina EHF European Cupissa jatkopaikan perässä Norjaan matkannut BK-46 saapuu Kauniaisiin otteluun, jonka tuloksella on paljon merkitystä liigan kärkikolmikon voimasuhteita silmällä pitäen. Kotivoitto pitää haaveet Granin kakkospaikasta elossa, mutta käytännössä päättää runkosarjan voittotaistelun. Vastaavasti tappio karjaalaisille tietää suurella todennäköisyydellä Granin jäämistä kärkikaksikon taakse runkosarjan loppuun asti, mutta jättää BK:lle vielä pienet saumat ohittaa Cocks.