Musta vartti kaatoi Granin – BK-46 käänsi ottelun

GrIFK laittoi EHF European Cupin jälkeen SM-liigaympyröihin palanneen hallitseva mestarin BK-46:n kovaan testiin, kun se isännöi Kauniaisissa SM-liigan kärkikamppailua. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alkupuolikkaalla, jolloin Granin hyökkäyspeli sakkasi. BK vei pisteet Karjaalla 22-26 (13-13) voitolla.

Grani aloitti kotonaan vahvasti. BK-46 sai todeta isäntien järkevästi rakennettujen hyökkäyksien päätyvän kerta toisensa jälkeen maaliverkkoon, eikä vieraiden oma kone tahtonut lähteä käyntiin. GrIFK johti useaan otteeseen kolmella maalilla, mutta vierailija tuli lopussa vahvasti. Tauolle joukkueet siirtyivät tasatilanteessa 13.13.

BK pääsi heti toisen jakson alkajaisiksi puoli-ilmaiselle karkumatkalle. Grani sortui jäähyilyyn, johon myös BK pelin edetessä liittyi. Tuomarikaksikko Mikael Lindroos-Jan-Erik Leandersson vihelsi tarkasti, tuomiten peräti 14 kaksiminuuttista, näistä peräti 11 toisella puolituntisella.

GrIFK:n hyökkäyspelaamisesta katosi heti toisen puolituntisen alkajaisiksi tyystin se liike ja ote, jolla joukkue ihastutti ottelun alussa, jolloin se jaksoi rakentaa maltilla ja ratkaista fiksusti.

BK:n tasoista kokenutta joukkuetta ei kahdesti tarvitse käskeä turvaamaan saavutettua johtoa. Nimivahva vieras hallitsi pelitapahtumia tiivistyneen oman puolustuspään kautta, jonka GrIFK onnistui toisen puoliajan 20 ensimmäisen minuutin aikana  avaamaan vain kolmen maalin verran. Yksi kotijoukkueen ongelmista oli 7v6 pelissä tyystin unohtunut vasemman laidan käyttö, jossa toisen puoliajan pelannut Gustav Svanbäck sai pelata ilman ensimmäistäkään maalipaikkayritystä.

Kymmenen minuuttia ennen loppua ero oli kasvanut jo seitsemään maaliin (16-23), jonka takaa-ajo tyrehtyi jäähyihim. Granin keskipuolustukselle Fredrik Forss-Kalle Kankaanpää tiukka linja merkitsi kolmea kakkosta mieheen, seurauksena punainen kortti kummallekin sentterille.

Otteiden kaksijakoisuuden noteerasi myös GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman, jonka mielestä BK onnistui suojattejaan paremmin hyökkäyspäässä.

“Pelattiin erittäin hieno ensimmäinen puoliaika. Hieman voimat petti sitten toisella, jossa oli paljon ulosajoja jotka sotki pelirytmiä. Ei oikein sitten saatu hyökkäystä toimimaan.”

Tasaisesti onnistuneella Granilla oli ottelussa kaikkiaan 12 maalintekijää, joista kaikilla 1-4 onnistumista. Maaliahneimmat pelaajat ottelussa olivat kuudesti osuneet Linus Sjöman ja Sebastian Säkkinen. Ottelun loppunumerot viimeisteli Granin maalia loppuminuutit vartioinut Niklas Zilliacus.

Vähämaaliselle ottelulle tyypillisesti tähtiraatia miellytti eniten maalivahtipeli. Voittajajoukkueen Mikael Heinonen torjui 11 palloa ja sai kolme tähteä, Granin Patrik Roslanderille torjuntoja 12 ja tähtiä kaksi. Kummankin kontolle merkattiin kaksi seitsemän metrin heiton torjuntaa. Monipuolisesti ahertanut Miska Henriksson palkittiin yhdellä tähdellä.

Tärkeät IFK-ottelut päättävät käsipallovuoden

Karjaalaisten karattua sarjataulukossa jo kuuden pisteen päähän, ja HIFK:n vaaniessa kolme pistettä GrIFK:n perässä, on Granin seuraava tavoite pitää runkosarjan viimeisen kolmanneksen alkaessa hallussaan oleva kolmas sija. Tätä silmällä pitäen tuleva viikko on erittäin tärkeä. Lauantaina Grani hyppää bussiin ja suuntaa kohti Turkua, päiväottelu ÅIFK:ta vastaan alkaa jo 14:00.

Vuoden viimeinen ottelu pelataan Kauniaisten Luolassa keskiviikkona 21.12. liigassa neljäntenä olevaa HIFK:ta vastaan.