Pronssipelit alkoivat Pirkkolassa – GrIFK:lla neljän maalin kaula

Kaksi huippumaalivahtia, tiukkaa puolustamista ja vauhtia. Miesten SM-liigan ensimmäinen pronssiottelu Pirkkolassa oli odotetun tarkkaa pelaamista. GrIFK voitti ottelun 23-27 (13-15), ja lähtee jälkimmäiseen puolikkaaseen kotiluolaan torstaina neljä maalia Dickenin edellä. Mitalijoukkue määräytyy kahden ottelun yhteismaalien perusteella.

– Pitkälti odotetun kaltainen ottelu, luonnehti Granin päävalmentaja Mikael Källman peliä.Isompikin ero oli mahdollinen, mutta virheet kostautuivat kun Dicken onnistui kääntämään varmojen paikkojen epäonnistumiset omissa vastahyökkäyksissään kavennusmaaleiksi.

– Mielestäni luvut olivat hieman alakanttiin, ero olisi hyvin voinut olla suurempikin. Hukkasimme monta avopaikkaa kuudesta metristä, mutta +4 ei ole huono tulos ekan puolikkaan jälkeen. Saimme sen mitä lähdimme täältä hakemaan.

Grani sai pelaajamateriaalistaan kaivettua Dickeniä enemmän sekä syvyyttä että leveyttä. Patrik Roslander oli varsinkin toisella puoliajalla lähes ohittamaton. Hyvin ja fiksusti taistellut puolustus piti syöttölinjat järkälemäisen Armi Pärtin suuntaan hyvin pimennossa. Kalle Kankaanpää on kauden edetessä noussut yhdeksi johtavista puolustussuunnan pelaajista sekä seura- että maajoukkueessa. Tässäkin ottelussa Kankaanpään ohi oli todella vaikea päästä.

Hienoa kautta pelaa myös Miro Koljonen, jonka vauhdikkuus on tiedetty aina. Tällä kaudella ja varsinkin pudotuspeleissä Koljonen on kunnostautunut myös oikean pakin tontilta maalinteossa. Miehen läpiajot tuottivat nyt neljä maalia Dickenin verkkoon. Peik Sjöblom aloitti vahvasti, mutta joutui pelin edetessä tarkempaan syyniin. Erikoisvartiointivaihe aiheutti Granille joksikin aikaa hyökkäyspään pulmia. Pelin loppupuolella Alexander Qvist onnistui hyvin.

Dicken ei tuonut otteluun juurikaan asioita, joita ei olisi odotettu. Hyökkäyspäässä väkkärämäinen Timmy Thor oli alati vaarallinen, Benny Broman ja Benjamin Peitsaro pelasivat vahvuuksillaan.

Kausi päättyy kotona

Grankulla IFK:n viimeinen ottelu tällä kaudella pelataan Luolan turvallisella kotikentällä torstaina. Pronssien kohtalo on vielä kaukana sinetöidystä, joten 11.5. on viimeinen tilaisuus päästä viettämään ja todistamaan hienoa käsipalloiltaa Granin SM-liigapeleissä. Joukkue taisteli hienosti jopa loppuottelupaikasta, nyt on oman finaalin vuoro.

Kevät on ollut Kauniaisissa hieno ja yleisö on löytänyt otteluihin sankoin joukoin. Valoshow alkaa kello 18:55, mutta paikalla kannattaa olla jo hyvissä ajoissa aiemmin.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa