GrIFK joutui tyytymään tasapeliin Cocksin vieraana

Sarjapisteet menivät jakoon keskiviikkona Riihimäellä, kun GrIFK avasi vuoden kärkiottelussa Cocksia vastaan. Enemmänkin olisi ollut tarjolla, mutta voimat hupenivat toisella puoliajalla. Tasapeli 27-27 (12-14) oli varmasti lopulta oikeudenmukainen tulos, mutta tuskin tyydytti kumpaakaan joukkuetta.

Grani hallitsi pitkälti koko ottelun pelitapahtumia, ja oli jo matkalla kohti voittoa vartti ennen loppua. Kun Richard Sundberg vei vieraat 19-23 johtoon. Cocks alkoi vaihtopenkin tuulettamisen ja näytti odottavan viimeistä iskua.

Samaan aikaan vieraiden peliin hiipi huolimattomuus, jonka seurauksena Cocks sai pari ilmaista kavennusmaalia. Kukkolauma haistoi veren ja palautti Vitali Shitskon tolppien väliin ja alkoi rummuttaa 7v6 hyökkäyksiä, joissa kapellimestariksi keskipakin paikalle siirtyi hääri siihen asti näkymättömissä laidallaan pelanunt Teemu Tamminen, joka löysi hyökkäys toisensa perään vapautti kanssapelaajiaan viivalta maalintekoon.

Cocks sai flown päälle ja nousi hurmiossa Granin edelle. Kun Pavel Duda teki nelisen minuuttia ennen loppua 27-25 ja Fredrik Forss sai kaksiminuuttisen, alkoi kotivoitto vaikuttaa todennäköisemmältä kuin kertaakaan aiemmin ottelun aikana. GrIFK osoitti kuitenkin luonnetta ja nousi Carl Weurlanderin ja Forssin maaleilla tasoihin. Isoimman kiitoksen pelastautumisessa saa kuitenkin Patrik Roslander, joka torjui ottelussa 16 kertaa. Isak Lehvonen pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden seuran väreissä ja onnistui hyvin.

Tähtiraati palkitsi hyvän pelin pelanneen Cocksin neljä ensimmäistä maalia heittäneen Dudan kolmella tähdellä. Kaksi tähteä sai 10 maalin Weurlander, ja yhden Teemu Tamminen, joka oli vahva ottelun ratkaisuhetkillå.

GrIFK oli ottelun hallitseva osapuoli kaksi kolmasosaa peliajasta, ja joukkue on myös voittanut kaksi kolmesta Cocksia vastaan runkosarjassa pelatuista peleistä. Ratkaisuhetkillä joukkue ei pystynyt pelaamaan riittävän kylmäpäisesti, se jätti tasapelistä karvaamman maun mitä olisi tarvinnut.

Jan-Erik Leandersson sai kolmantena erotuomarina pääsrjan historiassa täyteen 500 pääsarjaottelua erotuomarina. Aiemmin saavutukseen ovat yltäneet Krister Illman ja Leanderssonin monivuotinen tuomaripari Mikael Lindroos.

Runkosarjan kakkospaikka on GrIFK:lla täysin omissa käsissä, sillä tasapisteisiin päädyttäessä Grani pysyy Cocksin edellä keskinäisten otteluiden vertailun ansiosta. Cocks pelaa viimeisen ottelunsa 27.1. Siuntiossa, jonne Grani suuntaa jo tulevana lauantaina 20.1. Viimeisellä kierroksella GrIFK kohtaa HIFK:n. Kaksi pistettä viimeisestä kahdesta ottelusta varmistaa Granille kaksi lähtöpistettä ylempään jatkosarjaan, joka alkaa 11.2.

 

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa