GrIFK Ennätysottelun vieraaksi Siuntioon

SM-liigan runkosarjan toiseksi viimeinen ottelukierros vie GrIFK:n liigakauden ensimmäiselle vierailulle Siuntioon. Kotijoukkue SIF kampanjoi peliä Ennätysotteluna, mikä tarkoittaa, että yleisölle on otteluun vapaa sisäänpääsy, ja että tavoitteena on rikkoa SIF:n aikaisempi 534 katsojan halliennätys, mikä syntyi viime kaudella. Ottelu alkaa lauantaina kello 16:30.


Ennen kahta viimeistä ottelukierrosta liigassa on vain yksi varmistunut sijoitus. BK-46 voittaa runkosarjan ja saa mukaansa ylempään jatkosarjaan kolme lähtöpistettä. Kakkospaikka menee joko GrIFK:lle tai Cocksille, ja viimeinen jatkosarjapaikka lankeaa joko HIFK:n tai SIF:n haltuun.

Siuntiolaisten kohdalla ihan kaikki ei ole omissa käsissä, sillä ohittaakseen HIFK:n SIF:n on voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa, jotka se pelaa Grania ja Cocksia vastaan, ja samaan aikaan HIFK ei enää saa pistetiliään kartuttaa. HIFK:n ohjelmassa on ottelut BK:ta ja Grania vastaan.

SIF on pelannut kauden mittaan vaihtelevasti, mutta edellään olevista se on onnistunut voittamaan vain kahteen kertaan HIFK:n. Vastaavasti se on menettänyt kolme pistettä ÅIFK:lle, jolle se kärsi viikko sitten kirvelevän tappion Turussa. Tappio saattoi samalla merkitä keltavihreiden komennusta alempaan jatkosarjaan.

GrIFK on pitänyt SIF:n viime vuoden takanaan, mutta kaksikon väliset ottelut ovat käytännössä aina tarjonneet hienoa taistelua. Tällä kaudella Grani on voittanut molemmat Kauniaisissa käydyt pelit, toisen niistä suhteellisen selvästi, mutta selkä seinää vastaan oleva kotijoukkue ei varmasti anna senttiäkään ilmaiseksi.

Siuntiolaiset saivat vuoden alkuun kiinnostavan vahvistuksen serbialaista Vladimir Tomicista. Tomic teki räväkän ensiesiintymisen Suomessa iskemällä 10 maalia ÅIFK:ta vastaan. BK:n verkkoon mies osui neljästi.

Lauantain kierroksen muissa otteluissa ÅIFK ja Dicken ratkaissevat runkosarjan jumbosijan ja HIFK yrittää kammeta raiteiltaan 13 otteluaan peräkanaa voittaneen BK:n Karjaalla.

Aiemmin tällä kaudella

02.12.23 RS GrIFK – SIF 29 – 20
18.10.23 RS GrIFK – SIF 27 – 24

Viime kaudella

18.01.23 RS GrIFK – SIF 25 – 21
19.11.22 RS SIF – GrIFK 19 – 26
01.10.22 RS GrIFK – SIF 29 – 30