Runkosarjan loppusuora alkaa Riihimäeltä

GrIFK:n lähes kuukauden ottelutauko päättyy keskiviikkona Riihimäellä. Grani kohtaa Cocksin vuoden 2024 avausottelussaan, ja panoksena on runkosarjan kakkospaikka. Ottelu alkaa kello 18:30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä HandisTV:n välityksellä.


SM-liiga starttasi uuteen vuoteen viime viikonloppuna kolmella ottelulla GrIFK:n viettäessä vielä otteluohjelman suomaa muita pitempää paussia. Cocks vieraili Karjaalla, josta se palasi kotiin häntä koipien välissä.

Cocksista leivottiin lauantaina pannukakkua, kun puolen tusinan runkopelaajan poissaolo lässäytti kärkipelin. Leipurin roolin ottanut BK-46 vaivasi vakuuttavan 31-20 voiton ja varmisti samalla runkosarjan ykkössijan.

Riihimäkeläisten viikko oli kaiken kaikkiaan täytetty jobin tuomalla postilla, sillä Davor Basaric loukkasi harjoituksissa polvensa ja miehen pelit on tältä kaudelta pelattu. Karjaalla Cocksin riveistä puuttui myös mm. Yury Lukyanchuk, Vitalie Nenita ja ykkösmaalivahti Gergo Miklos. Jalkeille saatu kukkolauma ei saanut haastettua BK:ta lainkaan ja toisen jakson alistunut esitys lupaileekin keskiviikkona GrIFK:n saavan vastaansa sisuuntuneen joukkueen, joka varmuudella aikoo pestä kasvonsa vuoden ensimmäisessä ottelussa kotiyleisönsä edessä.

Kuluvan kauden SM-liiga on tarjoillut jo neljä sarjapistettä GrIFK:lle Cocksin kustannuksella. Runkosarjan ensimmäisellä kolmanneksella lokakuussa Grani haki 25 torjuntaa tehneen Patrik Roslanderin johdolla 30-28 vierasvoiton ja marraskuun kotiottelussa Luolassa tahtipuikkoa heilutti 13 maalia nakannut Richard Sundberg, kun erittäin vajaamiehinen Grani voitti 34-29.

Joukkueet ovat ennen ottelua sarjassa tasapisteissä ja Granilla on otteluita pelattuna yksi Cocksia vähemmän. Runkosarjan sijoitukset määrittelevät ylempään jatkosarjaan lähtöpisteet ja siinä kisassa GrIFK on kaksikosta parempi vaikka päädyttäisiin tasapisteisiin.

Kumpikin joukkueista tekee vielä vierailun Siuntiossa, Grani 20.1. ja Cocks viikkoa myöhemmin, 27.1., jolloin GrIFK kohtaa viimeisellä runkosarjakierroksella vielä HIFK:n, joka on tässä vaiheessa sarjassa neljäntenä, kaksi pistettä siuntiolaisten edellä. SIF hankki joulutauon aikana uuden serbialaisen takamiehen Vladimir Tomicin, jonka 10 maalia ei kuitenkaan riittänyt lauantaina Turussa, jossa ÅIFK otti kauden avausvoittonsa kaadettuaan SIF:n maalein 34-30.

Viidellä perättäisellä kotiottelulla vuoden 2023 päättäneen GrIFK:n runkosarjan loppu kuluu kiertämällä maita ja mantuja, sillä ohjelmassa on enää pelkkiä vieraspelejä. Seuraava kotiottelu pelataan vasta helmikuun puolella kun ylempi jatkosarja pääsee vauhtiin. Ottelupäivä ja vastustaja varmistuu vasta kun runkosarjan sijoitukset ovat selvillä.

Aiemmin tällä kaudella

22.11.23 RS GrIFK – Cocks 34 – 29
07.10.23 RS Cocks – GrIFK 28 – 30

Viime kaudella

16.03.23 YJ GrIFK – Cocks 28 – 36
11.02.23 YJ Cocks – GrIFK 36 – 22
25.01.23 YJ GrIFK – Cocks 24 – 27
10.12.22 RS Cocks – GrIFK 30 – 24
29.10.22 RS GrIFK – Cocks 27 – 27