GrIFK pisti BK-46:n ahtaalle Luolassa

GrIFK tarjosi sarjakärki BK-46:lle kunnon ottelun voitosta kun joukkueet kohtasivat toisensa lauantaina Luolassa, jonne oli hiihtolomaviikosta huolimatta löytänyt tiensä mukavasti äänekästä käsipallokansaa. Isännät olivat niskan päällä aina 55. peliminuutille saakka, mutta lopussa rahkeet loppuivat vieraiden noustua johtoasemaan. BK sai mukaansa molemmat sarjapisteet 27-31 (17-16), ja on jo erittäin lähellä jatkosarjan voittoa. Grani putosi taulukossa kolmanneksi Cocksin voitettua kotonaan HIFK:n.

Grani joutui lähtemään otteluun ilman väkivahvaa Richard Sundbergia, jonka poissaolo näkyi erityisesti ottelun loppuminuuteilla, jossa kokeneelle karhulle olisi ollut käyttöä. Sitä ennen hyvään taisteluilmeeseen viritetty kotijoukkue pisti hanttiin hyvällä puolustamisella sekä Filip Churlevskin, Miro Koljosen ja Alexander Qvistin hyvillä murtautumisilla BK-puolustuksen ohi.

Avausjakso oli maalirikas ja jäähyjen sävyttämä. Molemmille joukkueille tuomittiin viisi kaksiminuuttista. Grani pysytteli koko puolituntisen parin-kolmen maalin johtoasemassa kun BK:n tehot keskittyivät lähinnä Nico Rönnbergin maalintekoon. Rönnberg teki avausjaksolla kaikki kuusi maaliaan. Näkyvimpänä joukkueiden viimeistelyssä erottui laitureiden tehot. Patrik Roslander napsi lähes kaikki karjaalaisten laitayritykset, Granin laiturit taas onnistuivat kukin kovalla prosentilla.

Toinen jakso oli ensimmäisen tapaan tapahtumarikas. Yksi ratkaiseva tapahtuma sattui Churlevskille jakson puolivälissä, kun mies erehtyi päivän toista jäähyä kärsiessään menemään kentälle ennen aikojaan. Seurauksena vahvan ottelun pelanneellle pohjoismakedonialaiselle punainen kortti, ja Mikael Källmanille uudet kuviot juonittavaksi hyökkäyspäähän.

BK pelasi hötkyilemättä, ikäänkuin odottaen iskun paikkaa, joka tuli viimeisellä kympillä. Roslanderin ja Qvistin 25-24 ja 26-24 johtomaaleja seurasi muutama hassi, joista BK runnoi viiden maalin suoran, johon kotijoukkueella ei enää ollut voimia vastata. Kotijoukkueen riskipeli 7v6 pelillä ei lopussa tuonut tulosta vaan vieraat saivat paitsi pidettyä, myös venytettyä johtoaaan.

– Olosuhteisiin nähden olen uskomattoman tyytyväinen joukkueeseen ja suorituksemme. Tilanteemme huononi myös merkittävästi, kun Filip Churlevski sai punaisen kortin toisella puoliajalla tupla-ulosajon seurauksena. Loppu oli meille vaikeaa ja BK-46 onnistui kääntämään pelin itselleen. Yritimme pitää kiinni johtoasemasta ottamalla riskin 7-6-hyökkäyksillä ja meillä oli hyviä paikkoja, mutta tällä kertaa se ei onnistunut.

BK nousi voittoon kokemuksensa ja astetta leveämmän materiaalinsa ansiosta. Ottelun parhaana palkitun Patrik Roslanderin mielestä Granin ei tarvitse lainkaan hävetä suoritustaan.

– Hatun nosto jätkille, jotka taistelivat hyvin koko 60 minuuttia, vaikka rivistä puuttui paljon pelaajia. Nyt nukutaan ja mietitään tätä – ja ensi keskiviikkona yritämme uudelleen BK-46:tta vastaan.

BK on Granin vastustajana myös seuraavalla sarjakierroksella. Ottelu pelataan keskiviikkona 28.2. Karjaalla. Seuraavan kerran Grani pelaa kotona sarjan päätöskierroksella 9.3. Cocksia vastaan.