Det blir ett riktigt getingbo

Det kommer att bli en riktigt bra fight

Då var playoff igång och som man längtat efter det. Grundserien är avklarad och Grankulla slutade på en 6e plats och fick med sig två poäng till den undre slutspelsserien. Där vänta HIFK som fick med sig tre poäng, Åbo med 1 poäng och Pargas med noll. Det blir ett riktigt getingbo där alla kan slå alla. Men vi siktar såklart på att vinna den undre serien och vi har alla möjligheter att göra det.

Den första matchen började bra hemma mot Pargas och vi gick tidigt ifrån till ett par bollars ledning som vi höll till halvtidsvilan. Matchen i sig var ingen jättehöjdare men vi hade full kontroll tills sista kvarten då vi började slarva lite och bjöd in Pargas i matchen men vi höll ut och fick med oss två viktiga poäng. Det finns mycket att förbättra i båda anfall och försvar. Men vi skapar många lägen och det är bra och det tar vi med oss till matchen idag.

Nästa match är redan idag då vi åker till Åbo för att hämta hem två oerhört viktiga poäng i kampen om en kvartsfinalplats. Det kommer att bli en tuff kamp då vi vet sen tidigare att Åbo är giftiga hemma och ger absolut ingenting gratis. Får vi ihop vårat försvarsspel så kommer vi ha stora chanser att vinna.

Nästa hemmamatch är nu på lördag hemma mot HIFK kl 15.00. Det kommer att bli en riktigt bra fight då IFK säkert är riktigt revanschsugna efter ha förlorat båda sina inledande matcher i slutspelet. Men vi har också stor revansch att utkräva då vi blev helt utklassade senast IFK gästade grottan.

Vi ses på Lördag i Grottan kl 15.00.

(Matchbild: Henri Merikalla / Handis365)


Patrik “Pava” Johanson är den mest erfaren spelare i årets Grankulla IFK. Pava har bland annat spelat i Bundesliga och Champions League i flera år, och har vunnit 2 SM-guld i Sverige och VM-guld samt EM-silver med Sveriges U21 landslaget.