”Det brukar vara jämna drabbningar mellan dessa två lag”

Den lilla virvelvinden var hundra procentig i sina egna avslut.

Då var det dags för match igen i grottan och dagens motstånd står Sjundeå för. Sjundeå som hittills har spelat ihop 2p mot våra 4. Sjundeå inledde serien med att spela jämt mot mästarna Cocks på hemmaplan men föll tillslut med några bollar. Så publiken kan vänta sig en väldigt hård fight!

Nu har det återigen varit ett speluppehåll sen senaste matchen borta mot Åbo som GrIFK till slut vann med uddamålet. Mycket tack vare Miro då han styrde och ställde och behöll nerverna när laget behövde det som mest. Den lilla virvelvinden var hundra procentig i sina egna avslut och satte sina lagkamrater i väldigt bra lägen under hela matchen.

Det har varit tuffa träningar under uppehållet och förhoppningsvis visar det sig på planen att vi är väl förberedda.

I Sjundeå hittar vi Grani produkten Alexander Von Numers som många säkert känner till sen åren i grottan då han stänkt in sina projektiler. Idag spelar han i motståndarlaget och vi har tagit tempen på honom inför matchen.

Hur har du kommit in i nya laget?
– Riktigt bra, kändes välkommen från första början.

Hur har det gått för dig i den nya tröjan?
– Helt ok. Många träningar faller bort pga. värnplikten, så samspelet lider en aning. Som tur så blir våren aning lättare då tjänstetiden är endast 6 månader.

Hur ser du inför matchen på Lördag?
– Roligt att få spela mot sina gamla lagkamrater. Alla är bekanta och det är alltid roligare att spela då. Grankullas säsong har börjar bra, medan Sjundeå har en förlust i bagaget mot HIFK. Trots allt är det ändå en tid sedan senaste ”Liiga” matchen, så man får se vem som börjar starkare.

Hur känns det att spela mot Grani?
– Alltid väldigt speciellt att spela i hemmahallen. Grankulla är min moderklubb trots allt. Känns alltid lite konstigt före men när matchen kör igång så glömmer man det relativt snabbt.

Senast lagen möttes i grundserien slutade matchen 25-25 och det brukar vara jämna drabbningar mellan dessa två lag.

Det blir en väldigt viktig match för båda lagen då de säkert kommer att slåss om slutspelsplatserna! Publiken kan nog vänta sig en fartfylld handboll med hårt försvar och två bra målvakter. Sedan hoppas vi såklart att vi fyller grottan så att båda poängen stannar i Grani!

En spelare som haft en stigande formkurva i Grani är Jasper Hellberg. Högerkanten som gör det väldigt svårt för motståndarmålvakterna med sina fina avslut!

Här har ni en liten intervju med honom.

#14