Tallinn Cup

Då var det dags för laget att åka till Tallin och spela turnering för andra veckoslutet i rad.

Fredagens motstånd stod värdarna Tallin för och det blev en målsnål batalj som slutade med vinst för hemmalaget med 23-21.

Vi kom inte upp i nivå och det var mycket tekniska fel och missade skott. Så det finns mycket att förbättra till dagens matcher då Kehra från Estland står för motståndet och senare i eftermiddag ställs vi mot Granitas från Litauen. Albert i mål stod för en hel del fina räddningar.

Målskyttar mot Tallin: Jone 1, Jere 2, Ville 3, Richard 4, Anton 4, Anthony 6.

Lördagens första motståndare var Hc Kehra från Estland och där hade vi också stora problem med att vårda bollen och få den i nät. Försvarsspelet var en liten förbättring från gårdagen mot Tallin men måste helt klart upp flera nivåer för att utmana dom bästa i ligan. Kehra hade ledningen i halvtid med 14-12.

Andra halvleken började lite som den första och Kehra utökade ledningen med några bollar. Vi hade svårt att få stopp på deras spelare som fick komma till alltför enkla avslut utan någon kontakt alls. Vi putsade till siffrorna lite på slutet och det slutade 25-20.

Målskyttar mot Kehra: Jone 1,Bång 1, Eric 1, Anton 2, Daniel L 3, Richard 5, Anthony 7

Sista matchen för dagen var mot Granitas Kaunas från Litauen. Denna matchen började katastrofalt med flera tekniska misstag och det stod 10-2 på tavlan efter ungefär 10 minuter. Sedan började Granitas att fumla med bollen och vi kom lite närmare och hade underläge 15-13 i halvtid. Granitas hade en riktig bra vänsternia/mittnia som var kraftfull och bombade in 10 bollar mot oss.

Andra halvleken var en jämt historia och vi spelade redan lite bättre både i anfall och försvar. Matchen slutade oavgjort 25-25. Nu blir det mat och vila inför söndagens två avslutande matcher.

St Petersburgs ungdomslag stod på andra sidan planhalvan 09.30 på söndagsmorgonen och där drog vi längsta strået tillslut och vann med 24-23. Vi började matchen på ett strålande sätt och hade full koll bakåt och framåt fick vi till bra tempo och hittade luckorna förbi ryssarna. Vi hade få tekniska fel och hade 15-9 i halvtid.

Andra halvleken började bra och vi hade våra 5-6 bollars ledning fram till sista 15 min då vi började slarva och de kom till alltför enkelt framåt. St Petersburg kvitterade till 23-23 med minuten kvar men vi lyckades bomba in det avgörande målet genom Niki och segern skrevs till 24-23.

Målskyttar mot St Petersburg: Alexander Lång 1, Jere 1, Anton 1, Fredrik 1, Joni 1, Jone 2, Emmanuel 2, Ville 4, Niki 5, Anthony 6

Sista matchen mot Tapas från Estland blev en fin vinst för oss då vi spelade koncentrerat och hade bra tempo matchen igenom. Bakåt var det stängt och Tommi räddade flera skott. vi hade 15-8 i halvtid. I andra halvleken fortsatte vi att mala på och gav aldrig Tapa en chans att komma in i matchen. 27-19 skrevs slutresultatet till.

Målskyttar mot Tapa: Niki 1, Tuomas 2, Erik 2, Daniel H 2, Emmanuel 3, Daniel L 3, Ale L 4, Jere 10