Laine ja Hammarberg tuovat kokemusta Graniin

Aktialiigaan valmistautuva GrIFK on uuden kauden kynnyksellä monen uuden asian edessä. Nyt menestystä lähdetään hakemaan uuden konseptin turvin ja uuden norjalaisen päävalmentajan Håkon Nerdrumin opein. Joukkue vahvistuu kahdella kokeneella paluumuuttajalla, kun Topias Laine palaa Granin väreihin Hammarbystä ja Wilhelm Hammarberg ÅIFK:sta.

Topias Laine on ÅIFK:sta HC Westin, GrIFK:n ja BK-46:n kautta Ruotsiin suunnannut 28-vuotias vasuri, joka on urallaan pelannut 13 A-maaottelua. Kauniaisiin miehen houkutti paitsi tuttu ympäristö, myös uusi valmentaja.

– Tuntui että tämä on nyt tehty ja nähty, ja olisi aika tulla takaisin Suomeen, ja Håkon oli ehkä loppujen lopuksi se isoin syy. Kun sain tietää että hän tulee tänne valmentamaan, niin se viehätti niin paljon. Hän teki Sävehofille  ja myös meille Hammarbyssä videoanalyysejä, ja tiesin että Grani tulee pelaamaan sellaista käsipalloa mitä itse haluan pelata, niin ei ollut kovin vaikea valita. Jos mietitään ihan laadullisesti, niin hän on yksi laadukkaimmista ellei se kaikista laadukkain päävalmentaja tässä liigassa.

– Täällä on hyvä seurayhteisö ja tukiverkko ,ja kaikki pelaamiseen ja pelaamisen ulkopuolisiin asioihin hoituu tosi helposti. Täällä on aina ollut hyvä meininki.

Topias Laine palaa kuuden vuoden Ruotsin reissun jälkeen takaisin Suomeen. (Kuva Hammary IF)

Laine muodostaa pelikentän oikealle sivustalle Miro Koljosen kanssa Aktialiigan kenties kokeneimman vasuriduon.

– Olemme tietenkin aiemminkin pelattu Miron kanssa yhdessä ja hänen kanssa on helppo pelata. Mirolla on niin valtava kokemus kansainvälisiltä kentiltä, että siinä oma tekeminenkin helpottuu ihan hirvittävästi. Ainakin siinä, jossei muuta, voi oikeasti keskittyä ihan täysin omaan tekemiseen kun tietää että kaveri vieressä on taatusti ajan tasalla.

Wilhelm Hammarberg palaa ÅIFK:sta GrIFK:hon. (Kuva ÅIFK)

Kovaheittoinen Wilhelm Hammarberg lähti viisi vuotta Turkuun opiskelemaan ja siirtyi edustamaan ÅIFK:ta.

Nyt gradu on puolivälissä ja tie toi takaisin tuttuihin ympyröihin. 26-vuotias pakki tuo olemuksellaan kokemusta ja rauhallisuutta  pakkikaluston hyökkäyspäähän.

– Viisi vuotta vanhempana ja vähemmän hiuksia. GrIFK ei ollut ainoa vaihtoehto, mutta täällä olen aina pelannut joten oli helppo tulla takaisin.

Myös Hammarberg kehuu uutta norjalaista luotsia.

– Hän tietää käsipallosta paljon ja laittaa oikeasti aikaa siihen mitä me tehdään, ja siihen että hän löytää kaikkeen oikeanlaiset ratkaisut. Pidän siitä tosi paljon. Nähtäväksi jää miten pärjätään, mutta kaikki on ainakin tähän asti näyttänyt tosi hyvältä treeneissäkin. Tässä on ollut paljon oppimista kaikille, niin varmaan menee pari peliä, että kaikki löytää paikkansa siellä.

Nuo pari ensimmäistä peliä sattuu olemaan sekä Laineelle että Hammarbergille tuttua joukkuetta vastaan. GrIFK avaa liigan kahdella ÅIFK:ta vastaan pelattavalla vierasottelulla Turussa perjantaina ja lauantaina 13.-14.9. Kummallakin on selkeä viesti mustapaitaiselle kotijoukkueelle:

– Sinne ei jätetä yhtään mitään, kyllä me sieltä kaikki pisteet tuodaan kotiin. Enää ei olla joukkuekavereita, niin armoa ei anneta!

Hammarberg pelaa Granissa pelinumerolla 9 ja Laine valitsi numerokseen 14. Myös muita uusia pelinumeroita kirmaa Granin väreissä alkavalla kaudella. Seuran junioriputkesta ensiesiintymistään liigassa kyttäävät Anton Olin (24), Matias Hohenthal (28), Arthur Nyström (77) ja Oliver Aalto (79) .