GrIFK-Dicken: Vinst mot serieledarna 29-28

Det märktes direkt när de två lagen anlände till Granigrottan att mer än hedern stod på spel. Det var två fokuserade lag som gick in i omklädningsrummen för att gå igenom de sista detaljerna före matchen. Våra damer hade chans att ta revansch för den klara förlusten mot Dicken i januari.

Matchen inleddes i ett ursinnigt tempo, där det inte var fråga om försvar utan endast anfall. Matchen var 9-6 till GrIFK efter de första 10 minuterna. Det verkade inte som en toppmatch där viktiga poäng stod på spel. Lagen följdes åt under de följande 20 minuterna och vi hade ett litet grepp över Dicken och gick till pausvilan med 18-14. Moa i målet gjorde en strålande insats, också resten av laget visade en glödande kämparanda och var beredda att arbeta för vinsten.

I pausen gick vi igenom vad vi borde göra i försvaret för att täppa till det och även små detaljer i anfallet då vi visste att Dicken skulle göra ett motdrag till andra halvleken. Båda lagen inledde andra halvleken med att byta målvakter.

Lagen håller jämna steg de första 5 minuterna, och efter det får vi stopp på Dicken i försvaret och lyckas på bred front framåt. Efter 46 minuter spelat har vi en stabil ledning på 27-21. Under de följande och sista 14 minutrarna visar Dicken sedan varför de för tillfället leder serien. Sakta men säkert knappar de in på försprånget, mål för mål. Med 4,5 minut kvar av matchen gör Ninni 28-24, vilket ser ut att led oss till seger. Dicken lägger i en växel till och utjämnar matchen till 28-28 på straff med bara 30 sekunder kvar. Våra damer kör en bra start och Lillis kommer till ett bra 9-metersläge som hon trycker in i mål – och vi kan fira segern!

GrIFK Damer visade idag vad vilja, inställning och noggrannhet kan åstadkomma. Vi vek inte en tum för serieledarna och förtjänade rättvist segern. Vi avgjorde på bred front och båda våra duktiga målvakter hade stöd från försvaret och gjorde en verkligt fin insats.

Om 1,5 vecka, den 23.2 möter vi igen Dicken i Britas i cupfinalen. Före det ska vi ännu kämpa mot HIFK i Idrottshuset på onsdag och mot KyIF hemma i Grottan inkommande lördag.

Tack för stödet och hoppas vi ses i hallen snart igen!