Vinst i säsongspremiären: SIF-GrIFK 15-38

Säsongen började med bortamatch mot Sjundeå IF. Redan då våra damer kom till hallen märkte man att vi har ett taggat lag på benen. Blickarna var fokuserade, men avslappnade. I omklädningsrummet gick vi igenom det sista väsentliga och kom överens om att göra livet surt för motståndarna i försvaret och ge allt genom hela matchen i 60 minuter.

Matchen började med att båda lagen gjorde några mål var. Båda lagen kände efter var man har det andra laget för dagen. Vi får så småningom ihop försvaret och utnyttjar vårt höga försvar för dagen i och med att vi springer enkla kontringar på motståndarna. Vi ger inte vika en tum och SIF tvingas kriga för varje mål i anfallet. Om SIF lyckades bryta sig igenom försvaret fortsatte Stella med sina fina prestationerna under försäsongen och stoppade en hel del bollar. Vi trycker på hela första halvleken och har en bekväm ledning med 9-22 i paus.

I pausen har damerna samma blick i ögonen som före matchen, vi är fokuserade men ändå avslappnade. Vi justerar små saker och kommer överens om att inte släppa SIF in i matchen.

Andra halvleken börjar med att båda lagen hittar nätmaskorna, innan vi stänger vårt försvar totalt. Vi kommer åt att springa enkla kontringar och i det uppställda anfallet har vi olika lösningar för deras 6-0 och 5-1 försvar som leder till avslut på flera positioner och fina kombinationer. Vi avslutar på bred front och många spelare kommer in i målprotokollet. Matchen slutar med en övertygande seger 15-38.

Damerna visar att vi kan ge allt i 60 minuter på en hög nivå och då ser vi hur slutresultatet ser ut. Våra nykomlingar/debutanter gör alla sina första mål i damserien, vilket gläder tränarna extra mycket. Vi visar att vi har ett hungrigt lag på benen och lyckas avsluta på bred front.

Nästa match spelas den 29.9 klo.19 i grottan och vi hoppas att så många som möjligt hittar till hallen för att se våra damer spela. Vi är färdiga att jobba vidare där vi blev i matchen mot SIF, för nästa match mot KYIF blir en annorlunda drabbning. Hoppas vi ses i hallen då!