Final 1 Dicken-GrIFK 24-23

GRIFK NAPPASI AVAUSVOITON TRILLERIN JÄLKEEN

SM-sarjan finaalit saivat jännittävän alun, kun GrIFK voitti avausfinaalissa Dickenin 24-23 (16-13).

GrIFK tuli ottelun alkuun vahvasti Johanna Hillin johdolla, joka iski jo ensimmäiseen varttiin viisi osumaa johdattaen vierailijat etulyöntiasemaan. Dicken nousi vielä rinnalle, mutta ei päässyt ohitse. GrIFK:n johto kävi ensimmäisellä puoliajalla parhaimmillaan viidessä, mutta Dicken sai kavennettua eron kahteen loppuhetkillä.

Toisen puoliajan alkuun Dicken tuli vahvasti ja näytti kääntävän pelin itselleen. Dicken vei ensimmäiset 8.15 yhteensä 7-1 ja nousi kolmen maalin johtoon. Dicken saikin pitää johtonsa aina 27.24 saakka, kun GrIFK nousi tasoihin. Viimeiset minuutit olivat jännittäviä, kun molemmilla oli mahdollisuus ratkaista. Lopulta Ella Paukku onnistui pari sekuntia ennen loppua heittämään GrIFK:lle voittomaalin.

Näin GrIFK nappasi heti kotiedun itselleen ja johtaa ottelusarjaa 1-0. Seuraava ottelu on edessä jo perjantaina 5.5.

Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström ihmetteli omiensa nihkeää otetta.

– Jotain ei ihan täsmänyt lämmityksessä. Ottelu alkoi huonosti ja saimme jahdata ja onnistuimme pääsemään ohi, mutta se ei riittänyt loppuun asti. Tämä oli ensimmäinen ottelu, analysoimme ja jatkamme perjantaina.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson oli ottelun jälkeen helpottunut jännitysnäytelmän käännyttyä omalle joukkueelle.

– Kova ottelu. Pelasimme oikein hyvän ensimmäisen puoliajan. Toisen puoliajan alku oli täysin Dickenin hallinnassa. Teimme kolme maalia ensimmäisen 20 minuutin aikana. Se, että taululla on +1 meille, on todellisen taistelun tulos. Nyt kotiin lepäämään ja perjantaina on uusi ottelu.

Lopulta kymmenen maalia heittänyt, ja ottelun parhaana palkittu, Johanna Hilli innostui kauden ensimmäisestä finaalista.

– Loppu oli todellinen jännäri. Onneksi me teimme ratkaisevan maalin ensimmäisessä ottelussa. Ottelut Dickeniä vastaan ovat olleet tasaisia, ihanaa että me ratkaisimme ottelun tänään. Jatkamme kahden päivän päästä.

Dicken-GrIFK 23-24 (13-16)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)

Dicken: Anna Westerlund 7 (4), Linnea Aula 6, Ellen Norrgrann 5, Malena Heikkinen 2, Linn Wentzel 1, Ella Valkamo 1, Matilda Peitsaro 1

GrIFK: Johanna Hilli 10 (3), Ella Paukku 2, Sandra Laitinen 2, Emily Johansson 2, Linnea Harms 2, Greta Wirén 1, Mathilda Sandblom 1, Fanny Reinikainen 1, Anette Rakkolainen 1, Irina Jolkkonen 1, Corinna Jensen 1

Tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Ellen Norrgrann Dicken 2
Linnea Aula Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: –
GrIFK: Alexandra Olsson 1 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Jan Helander

FOTO: Jonas Tana

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa