Semifinal 4 HIFK-GrIFK 26-30

GRIFK ETENI FINAALIIN

SM-sarjassa nähdään viime kauden finaalin uusinta, kun GrIFK nappasi toisen peräkkäisen finaalipaikan voittamalla HIFK:n 30-26 (16-13).

HIFK oli niskan päällä ottelun alkuminuutit, mutta hiljalleen vaaka alkoi kallistua GrIFK:n suuntaan Johanna Hillin käden käydessä kuumana. GrIFK pääsi toiselle puoliajalle kolmen maalin johdossa.

HIFK otti eron kiinni heti toisen puoliajan alussa ja GrIFK kärvisteli maaleitta ensimmäiset seitsemän minuuttia. Sen jälkeen se sai peliään paremmin rullaamaan ja iski jakson puolivälin molemmin puolin 5-0-jakson ja ratkaisi ottelun. HIFK pääsi vielä kahden maalin päähän, mutta GrIFK pystyi pitämään johtoasemansa loppuun saakka.

Näin GrIFK eteni finaaliin otteluvoiton 3-1 ja kohtaa finaalissa viime kauden tapaan Dickenin. HIFK puolestaan kohtaa pronssiottelussa SIF:n.

HIFK:n päävalmentaja Nils Kühr kiitteli pelaajien taistelua.

– Ensimmäinen puoliaika vei liikaa energiaa meiltä. Oli hermostuneita pelaajia jotka taistelivat hyvin loppuun asti, niin asenteesta ei voi valittaa. Onnea Grani, ja tsemppiä finaaleihin.

GrIFK:n koutsi Patrik Johanson nautti ottelun annista sekä voitosta.

– Tuntuu hyvältä päästä finaaleihin neljän kovan ottelun jälkeen. Tänään kaksi joukkuetta todellakin taisteli 60 minuutin ajan. Seisoimme hyvin puolustuksessa tänään ja Moa pelasi erinomaisen ottelun maalissa.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Johanna Hilli heitti yhdeksän maalia, mutta antoi kunniaa myös vahvasti ottelussa torjuneelle Moa Sjölundille.

– Tänään ottelussa oli paljon vauhtia ja tunteita, sekä aaltoilevaa peliä. Toisen puoliajan hyvällä maalivahtipelillä voitimme lopuksi.

HIFK-GrIFK 26-30 (13-16)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)

HIFK: Isabel Larsson 5, Sara Jäntti 5 (4), Emma von Nandelstadh 4, Ella Holopainen 3, Tina Mäkinen 2, Kira Härkönen 2, Jannie Grönmark 2, Natascha Foley 2, Anniina Nyholm 1

GrIFK: Johanna Hilli 9 (3), Mathilda Sandblom 4, Ella Paukku 3, Sandra Laitinen 3, Corinna Jensen 3, Greta Wirén 2, Anette Rakkolainen 2, Emily Johansson 2, Moa Sjölund 1, Irina Jolkkonen 1

Tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Isabel Larsson HIFK 2
Moa Sjölund GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anniina Nyholm 2 x 2 min, Emma von Nandelstadh 1 x 2 min
GrIFK: Irina Jolkkonen 1 x 2 min, Mathilda Sandblom 2 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth