Final 2 GrIFK-Dicken 27-22

GRIFK VOITON PÄÄSSÄ MESTARUUDESTA

GrIFK ei antanut Dickenille siimaa, vaan hoiteli toisen finaalin nimiinsä 27-22 (14-13). GrIFK on nyt voiton päässä mestaruudesta.

GrIFK oli voittanut ensimmäisen osaottelun ja tuli otteluun vahvasti, mutta hiljalleen Dicken alkoi saada otetta siirtyen johtoon. Lopulta kotijoukkue pääsi kuitenkin lähtemään toiselle puoliajalla maalin etumatkalta.

Toisen puoliajan GrIFK aloitti vahvasti ja Ella Paukun, Fanny Reinikaisen ja Johanna Hillin onnistumiset nostivat Granin voiton kantaan. Dicken ei saanut lopulta kirivaihdetta päälle ja GrIFK juhli selvää voittoa ja on enää voiton päässä mestaruudesta.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson nosti erityisesti esille joukkueen puolustuspelaamisen.

– Oikein hieno koko joukkueen voitto. Alku oli aika tasaista ja teimme maaleja vuorotellen. Toisella puoliajalla tiivistimme puolustusta, Moa torjui maalissa ja saimme hyökkäyksen kuntoon. Tästä jatkamme eteenpäin ja keskitymme tiistain otteluun Pirkkolassa, Johanson katsoi jo eteenpäin.

Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström otti tappion osin omiin nimiinsä.

– Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja toisella minä tein taktisia virhevalintoja ja me menetimme pelin. Uusi ottelu muutaman päivän päästä ja siellä taistelemme lujasti.

Ottelun parhaana palkittu GrIFK:n maalitykki Johanna Hilli piti voiton avaimena toisen puoliajan puolustuspelaamista.

– Saimme hyvän alun otteluun ja sitten löysäsimme hieman, mutta tulimme kuitenkin takaisin matsiin. Toisen puoliajan voitimme kivikovan puolustuksen, hyvän maalivahtipelin ja nopeiden hyökkäysten kautta.

GrIFK-Dicken 27–22 (14–13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Ella Paukku 6 Corinna Jensen 5, Johanna Hilli 5, Sandra Laitinen 4, Greta Wirén 3, Fanny Reinikainen 3, Linnea Harms 1

Dicken: Matilda Peitsaro 6 (2), Ellen Norrgrann 4, Anna Westerlund 3 (1), Malena Heikkinen 3, Ella Valkamo 2, Linnea Aula 2, Ida Lökström 1, Emilia Kohonen 1

Tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Ella Paukku GrIFK 2
Corinna Jensen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Emily Johansson 2 x 2 min, Fanny Reinikainen 2 x 2 min, Greta Wirén 1 x 2 min, Johanna Hilli 1 x 2 min, Linnea Harms 1 x 2 min

Dicken: Anna Westerlund 1 x 2 min, Malena Heikkinen 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Teksti: Finnhandball
Foto: Jonas Tana

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa