NSM 31.1 GrIFK – Dicken * 19.00

Missa inte grundseriens sista hemmamatch!

Vad har laget tränat på i veckan?
Utespelarna har tränat mycket på att ge varandra bra passningar så vi får bort tekniska fel och på att hitta tryggheten i vårt aktiva försvar.

Vi målvakter har tränat på att positionera oss rätt i målet och inte gissa vart skotten kommer.

Vad har jag lärt mig/jobbat med under veckan?
Förutom att positionera mig rätt i målet så har jag fokuserat på att få bollen ut från målet så snabbt och bra som möjligt.

Vem möter vi?
Vi möter ett ungt Dicken som har många bra skyttar. De vill också kontra, så för oss gäller det att fokusera på att passa bollen till varandras händer och inte till motståndarens. Och att springa snabbt ner till försvaret vare sig det blivit mål eller ej.

Spelare att följa med i motståndarlaget?
Målvakten Ilona Kosonen hör till Finlands duktigaste på vår position. Hon är bra på att rädda skott från 6-meter så vi måste ha tålamod och vänta före vi kastar.

Spelare att följa med från vårt eget lag?
Jag vill lyfta fram Johanna Hilli som är vår mest erfarna spelare. Hon är väldigt mångsidig, hon inte bara pangar in mål efter mål utan har även ett utmärkt spelöga och spelar bra lägen till andra. När man spelar mot henne på träningarna vet man aldrig riktigt vad hon ska göra, så om motståndaren vill ha stopp på henne så lönar det sig för dem att hela tiden vara vakna i försvaret.

Rutin innan matchen?
Jag har ganska många rutiner före match. Först och främst är det viktigt att jag har sovit bra på natten (eller tagit en tupplur) och ätit ordentligt morgonmål eller middag. I omklädningsrummet före vi går till planen måste jag tugga tuggummi, vet inte varför men det har bara blivit så. Dessutom har jag och Moa vår egen rutin som vi gör före matchstart – så om du vill se den så kom till Grottan! 😊

Kolla matchen på Handis-tv 
Om du inte kan ta dig till Grottan kan du se matchen på Handis-tv  för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Handboll Damer
Instagram: @grifkdamer

Text: Alexandra Olsson
Foto: aki_kuvaus