NSM 31.1. GrIFK – Dicken 31-29

Vi säkrar andra plats i serien efter en jämn och spännande match!

Dicken inledde matchen starkt med att göra 3 mål på 4 minuter. I Dickens mål stod Ilona Kosonen som räddade våra skott bra. Trots att vi låg under 0-3 höll vi oss lugna och kom snabbt ikapp. Efter 8 minuter spelat var siffrorna 5-4. Efter det var det jämnt hela resten av matchen. Vi gjorde för många tekniska fel och hade svårigheter i försvaret.

Vid paus stod det 17-16 till vår fördel.

I andra halvleken lyckades vi minska våra tekniska fel men vi hade fortfarande problem i vårt försvar och Dicken fick komma och göra för mycket mål från 6 meters linjen.

Hela matchen gör vi det bra tillsammans i anfallsväg och alla vågar ta ansvar. Vi gör mål från alla positioner.

Matchen avgörs först i sista minuten och vi vinner 31-29, vilket innebär att vi säkrar andra platsen i serien. Johanna Hilli gjorde flest mål, 10 st., medan Moa ‘’Muren’’ Sjölund var magisk i målet med 20 räddningar. Hon blev vald till matchens lirare.

Tack till vår fantastiska publik, fint att så många av er kom till grottan och hejade oss till vinst. Ni skapade en fin stämning 💚🤍.

På fredag 9.2 kl. 18.00 fortsätter kampen, då möter vi igen Dicken, den här gången i finska cupens semifinal hemma i Granigrottan! Hoppas vi ses där! 😊

Text: Alexandra Olsson