NSM final 5, HIFK – GrIFK: 26.4. * 19.00

Final 5

I morgon fredag spelar vi den femte och avgörande finalen i FM-serien. Finalserien hittills har varit jämn och fartfylld, HIFK vann de två första mötena och vi vann de två följande.

Under de senaste matcherna har vi hittat nycklar för att öppna HIFK:s försvar. Vi har lyckats utnyttja vårt snabba spel över planen och stoppat HIFK:s anfall. Vi har följt vår spelplan och spelat tillsammans och disciplinerat. I målet har Alexandra varit vårt sista lås att lita på.

Under veckan har vi gått igenom förra matchen och tittat också på små detaljer. Bland annat hur vi kan stå bättre emot anfallarna och identifiera HIFK:s olika körningar. Vi tittade även på hur vi kan löpa smartare över planen och utnyttja våra snabba spelare. I anfallsväg kollade vi på situationerna vi lyckades skapa och hur vi kan utnyttja dem på bästa sätt också i framtiden. Vi har nött in både försvar och anfall, där vi slipat på detaljerna så att vi känner oss bekväma med det vi vill göra på planen.

Publiken viktig i den sista jämna kampen!

Vi känner oss redo för kamp inför säsongens sista match. Det kommer att bli en jämn match! Precis som tidigare kommer den att avgöras med små marginaler.

Hittills under serien har vi haft ett otroligt stöd av våra supportrar. Ni har lyft laget till nya höjder och vi känner ert stöd i ryggen.

Kom till Idrottshuset på fredag, gärna i god tid men senast kl. 19. Klä dig i grönt, klappa, skrik, heja och håll ljud.

Vi är redo för kamp, visst är ni det också?

Vi ses i hallen!

Text: Coach Anders Anka Genberg
Foto: aki_kuvaus