NSM final 4, 22.4.: GrIFK – HIFK 25-20

Vinst i fjärde finalen och finalserien utjämnas till 2-2!

Vi inleder matchen bra och första 15 min. går matchen i ett högt tempo, vilket leder till att båda lagen gör några onödiga tekniska fel. Vi visar att vi lärt oss skjuta mot HIFK:s målvakt och de är tvungna att byta målvakt i slutet av första halvleken. Vi får svårare att sätta in bollarna och kunde ha dragit ifrån mycket mera redan i första halvlek.

Vi lyckas ändå gå i pausvila med två måls ledning!

Andra halvleken börjar nervöst av båda lagen och målvakterna spelar bra, vilket resulterar i få mål. I mitten av andra halvleken råkar vi oturligt ut för några utvisningar, vilket gör att HIFK kan komma ikapp. Vi gör ett taktiskt försök genom att spela 7-6, vilket resulterar i några lätta mål. Efter en tremåls ledning känner vi att vi har koll på läget och kan avslappnat spela matchen till slut och vinner med hela fem mål, 25-20.

Den största faktorn till lördagens vinst ligger igen i vårt försvars- och målvaktsspel. Dessutom vågar fler och fler spelare ta ansvar framåt, en riktig laginsats!

Nu är det full fokus på fredagen och den sista avgörande finalen!

Hoppas alla hittar till Idrottshuset och fortsätter heja på oss!

Text: Kapten Johanna Hilli