NSM final 3, HIFK – GrIFK: 20.4. * 16.00

Final 3!

Efter två förluster sitter vi nu i en tuff sits med tre måstematcher framför oss för att kunna upprepa bragden från förra året och lyfta mästerskapsbucklan. 

De två första finalerna har varit väldigt jämna. För att vinna morgondagens match krävs det att vi vågar ta för oss både i anfalls- och försvarsväg, utmana HIFK i alla lägen och tro på oss som lag. 

Efter onsdagsmatchen var det ett väldigt besviket men bestämt lag som tågade ut ur Grottan. De senaste dagarna har vi haft chans att se matchen och analysera både vårt eget spel och också HIFK:s. 

Marginalerna är små, ännu kan allt vända

HIFK:s största styrka framåt är främst deras bredd i laget och att de är väldigt samspelta. De har ett snabbt och varierande spel, men redan i andra matchen var vi redan bättre på att läsa bort flera av deras körningar. I försvarsväg litar de mycket på sina treors längd, och de har ett väldigt tätt försvar i mitten vilket gör det utmanande för oss då vi ofta gillar att göra genombrott och skjuta i zon tre-tre. 

Även vi har en väldigt bred trupp med duktiga spelare på varje position, och varje spelare i laget är redo att ge sitt allt och lite till i morgondagens match. Som lag har vi redan en otroligt stark vilja och attityd, och detta i samband med vår fantastiska publik blir stämningen i hallen fenomenal!  

Idag står matchförberedande träning med videogenomgång och bollträning på schemat för att slipa på små detaljer för imorgon. För att vända en 2-0 finalserie krävs det målmedvetenhet och en stark laginsats.

Klä dig i grönt och kom till Idrottshuset

I förra matchen såg vi att marginalerna är minimala och med små ändringar i vårt spel är detta vår match!

Nu mer än någonsin, behöver vi vår åttonde spelare, publiken! Klä er i grönt och kom till Idrottshuset för att visa ert stöd!

Text: Vicekaptenerna Ninni Jensen & Fanny Reinikainen
Foto: foto_jonas