NSM final 3, 20.4.: HIFK – GrIFK 20-28

Vinst i tredje finalen och finalserien utjämnas till 2-1!

Vi inleder första minuterna av matchen med starkt försvarsspel och bra flyt framåt. De tjugo första minutrarna av matchen håller HIFK jämna steg med oss, men mot slutet av andra halvlek lyckas vi dra ifrån lite, med HIFK inte långt bakom. I halvlek står matchen 11-14 till oss.

I andra halvlek lägger vi i ännu en växel och det närmaste HIFK kommer resten av matchen är till ett tre måls underläge. Vi vinner med åtta bollar.

Den största faktorn till lördagens vinst ligger i vårt försvars- och målvaktsspel. Vi får bra träff på HIFK:s nyckelspelare på 9-meter och håller oss till vår gameplan i försvaret, vilket belönas med att vi kan trycka upp i anfallet och göra en del lätta kontringsmål. Under hela matchen tar alla ansvar och vi gör mål på bred front.

Fullt fokus på måndagens match

På måndagen välkomnar vi HIFK till Grottan och där ska vi spela lika fint för att försäkra oss om att det blir en till och avgörande match. Hoppas att se hallen fylld till brädden!

Text: Vicekaptenerna Ninni Jensen & Fanny Reinikainen

Valmentajan kommentit GrIFK
Patrik Johanson: Jäkla bra insats bakåt. Vi krigar på i 60 minuter. Alexandra är jättebra i målet. Ny match på måndagen i Grottan och då är det 0-0 igen. Erittäin hyvää työtä puolustuspäässä. Taistelemme 60 minuuttia. Alexandra on todella hyvä maalissa. Uusi peli Luolassa maanantaina alkaen tilanteesta 0-0.

Parhaan pelaajan kommentit
Corinna Jensen, GrIFK: Jättefint jobb hela matchen. Vi visar hårt arbete i försvar och i mål. Framåt vågar alla ta ansvar och såhär fortsätter vi på måndag. Hirmu hyvää työtä koko ottelun. Teemme kovaa työtä puolustuksessa ja maalissa. Hyökkäyksessä kaikki uskaltavat ottaa vastuuta, samoilla otteilla jatkamme maantantaina.