NSM final 1, 15.4.: HIFK – GrIFK 26-23 (12-11)

I första finalen fick vi se hårda tag och lite nervös handboll, då HIFK tog hem första matchbollen med en tremåls seger (26-23).

Vi hade tyvärr några svackor i andra halvlek, vilket gjorde det svårt för oss att vinna matchen. Vi hade inte alltid tålamodet med oss i anfallet och kom därför till dåliga lägen, och gjorde tekniska fel.

Vi lyckades ändå med många saker och då vi spelade som vi hade beslutat, hade vi inga problem att överlista HIFK och Alexandra fixade resten i målet.

Vi vet att vi kan så mycket bättre och på onsdag blir det en helt annan match! Hoppas ni kommer och hejar oss till vinst i Grottan – det blir en spännande (och lång) finalserie!

Text: Bianca Eklundh
Grifk damers målvaktstränare

Valmentajan kommentit GrIFK
Patrik Johanson: En tuff match idag. Första halvlek var helt okej, men vi fick en dålig start på andra så vi spelade i uppförsbacke hela matchen. Hem och analysera, på onsdag är det ny match.

Tiukka peli tänään. Ensimmäinen puoliaika oli ihan ok. Toisen puoliajan alku oli kuitenkin huono niin jouduimme pelaamaan vastatuulessa koko ottelun. Kotiin analysoimaan, seuraava peli on keskiviikkona.