Naisten käsipallokauden ensimmäinen pokaali jaossa lauantaina Kauniaisissa

Ennen käsipallonaisten SM-sarjan viimeistä kierrosta pelataan vielä Suomen cupin Final-4 Kauniaisten palloiluhallissa.

Suomen Cupin Final-4 pelataan naisten osalta Kauniaisissa tulevana viikonloppuna. Perjantaina 9.2. ohjelmassa on kaksi välieräottelua, ensimmäisessä ottelussa klo 18.00 kohtaavat järjestävä seura GrIFK ja viime vuoden cupin voittaja Dicken.

Toisessa klo 20.30 alkavassa ottelussa finaalipaikkaa tavoittelevat BK-46 ja HIFK.  Lauantaina 10.2 klo 14.30 alkavassa finaalissa ratkaistaan tämän vuoden cup-mestaruus perjantain voittajajoukkueiden välillä.

Viime vuoden finalistit tapaavat jälleen

Tällä kaudella Suomen cupiin osallistui seitsemän joukkuetta. Lokakuun lopulla pelatussa neljännesvälierissä olivat mukana kaikki SM-sarjajoukkueet sekä I-divisioonan Atlas. HIFK eteni välieriin voittamalla SIF:n 20–25, BK-46 pudotti Cocksin 33–23 ja Dicken voitti Atlaksen 19–30. GrIFK eteni suoraan välieriin hallitsevana Suomen mestarina.

Viime vuonna nämä neljä joukkuetta pelasivat cupin välierissä ja vieläpä samoilla ottelupareilla. Dicken voitti GrIFK:n mukavasti (32–24), ja HIFK teki samoin BK-46:ta vastaan (19–34). Finaalissa Dicken voitti HIFK:n 22–20 ja se onkin onnistunut puolustamaan Cupin kultaansa aina kaudesta 2020–2021 lähtien. Edellisen kerran kun jokin muu joukkue kuin Dicken, HIFK tai GrIFK ovat pelanneet Cup finaalissa, oli kaudella 2016–2017, jolloin SIF pääsi Dickenin finaalipariksi.

HIFK johtaa SM-sarjaa, GrIFK toisena ja Dicken kolmantena

SM-sarjataulukon perusteella lähtee ykkössijan varmistanut ja vakaan kauden tappioitta pelannut HIFK Final-4 viikonloppuun ennakkosuosikkina.

GrIFK ja Dicken ovat taistelleet SM-sarjan toisesta sijasta, joka ratkaistiin GrIFK:n eduksi joukkueiden kohdatessa tammikuun lopulla.  BK-46 on viidentenä sarjataulukossa, mutta he ovat talven aikana näyttäneet positiivista peliotetta napattuaan pisteen tasapelissä GrIFK:ta vastaan. BK-46:lla ei ole enää mahdollisuutta päästä jatkoon naisten SM-sarjan välieriin, sillä SIF:n etumatkan kurominen ei enää onnistu.

Tulossa otteluanalyysejä

Tämä on ensimmäinen osa kolmiosaisesta otteluennakosta ja Suomen cupin Final-4 joukkueiden analyysista.

Miltä Suomen cupin ottelut näyttävät ennakkoon? Millaisista joukkueista on kyse? Mitkä ovat niiden vahvuudet ja heikkoudet? Minkälaisia pelaajia tulemme näkemään kentällä?

Olen päättänyt analysoida kaikkia neljää joukkuetta tilastojen, otteluiden sekä omien tulkintojen perusteella. Lisäksi olen pyytänyt kaikkia joukkueita antamaan lyhyen kommentin siitä, miltä kausi on tähän mennessä näyttänyt ja mitä odotuksia heillä on viikonlopun suhteen. Analyysit julkaistaan kahdessa osassa otteluparien mukaisesti.

Teksti: Carolina Rehnberg