NSM 1.11.: GrIFK – BK-46 31-24

Den andra omgången börjar med vinst på hemmaplan!

Vi lyckades inleda matchen starkt och skapar en ledning redan under de första tio minuterna av matchen. Vi fick BK-46s försvar i gungning och öppnade lägen på alla positioner med vårt breda spel.

I vårt försvarsspel hade vi bra samarbete och fanns som stöd för varandra då det behövdes. Alexandra spelade bra i målet och tog många fina räddningar!

Före matchen bestämde vi att spela med bra fart och tryck från start. Vi diskuterade att vi vill spela mycket växelspel och skapa bredd för att öppna upp ytor i BK-46:s försvar.

I halvtid beslöt vi fortsätta prioritera rätt i vårt försvar och kommunicera med varandra. Vi snackade också om att få upp bollen snabbt från målet och fortsätta trycka i andra fas.

Efter matchen konstaterade vi att vårt snabba spel och samarbete fungerade bra i ungefär 50 minuter varefter vi tränade på att spela 7 mot 6 i anfallsspelet. Här har vi ännu mycket att jobba på med spelval och byten.

Bakåt tycker jag vi står med ett bra djup under hela matchen och Ninni tryggar vårt försvar och täpper till då vi förlorar en kamp. Vi får bra stöt och kontakt med vår etta på deras niometers spelare.

Det var super roligt att se Sandra Lundqvist debutera och ta sina första räddningar i SM-serien. Roligt också att se att vi har ett brett spel och över tio målgörare i protokollet efter matchen. I det stora hela kan vi vara nöjda med vår insats.

Linnea Harms

Foto: aki_kuvaus

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa