Christian Segersvenin pelinumero jäädytetty

GrIFK Käsipallon ensimmäisen jäädytetyn pelinumeron sai Christian Segersven. Seura osoitti ex-maalivahdilleen kunniaa 4.3.2023 Kauniaisten Luolassa pelatun liigaottelun GrIFK-HIFK yhteydessä. Grania kymmenellä pääsarjakaudella 261 ottelussa edustaneen, vuonna 2009 uransa päättäneen Segersvenin pelinumerolla 1 varustettu paita nostettiin GrIFK:n ja HC Westin mestaruusviirien rinnalle täyden katsomon osoittaessa suosiota.

 

– Sehän oli kaikin puolin hieno päivä kaikilta muilta osin, paitsi ettei saatu kahta pistettä. Paljon oli vanhaa pelikaveria, valmentajaa, seurajohtajaa, joukkueenjohtajaa ja vähän uusiakin naamoja hallissa. Ilta jatkui rennoissa meiningeissä hyvien ystävien parissa, että mikä siinä. Hyvät fiilikset.

Urallaan yhden SM-kullan, kuusi hopeaa ja viisi pronssia, sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta saavuttanut Segersven valittiin SM-sarjan vuoden maalivahdiksi ja All Stars-joukkueeseen mestaruusvuoden 1999 lisäksi myös vuosina 2006 ja 2008. Hän pelasi kaikkiaan 18 SM-kautta, edusti urallaan myös HC Westiä ja Dickeniä, ja on yhteensä lähes 500 ottelullaan kaikkien aikojen eniten SM-sarjapelejä pelannut maalivahti. Segersven pelasi vuosina 1994-2008 77 miesten maaottelua.