GrIFK hakee kauden kolmatta voittoa HIK:sta

Käsipallon SM-liigan runkosarja on edennyt vuoden 2017 viimeisiin otteluihin ja keskiviikkona kaikki 10 joukkuetta ovat pelivuorossa. GrIFK:n kohdalla vuosi päättyy kotiotteluun liigajumbo HC HIK:ta vastaan.

Tähän astiset 11 ottelua ovat tuottaneet Granille kahdeksan voittoa ja kolme tappiota, jotka kaikki ovat tulleet sarjataulukossa edellään olevia vastaan. Vedenjakajan voi sanoa olevan tässä vaiheessa oikealla kohdalla sillä siinä missä neljäntenä oleva GrIFK ei ole kyennyt yhdessäkään ottelussa kunnolla haastamaan Cocksia, BK-46:tta tai Dickeniä, ei sillä juurikaan ole isompia vaikeuksia muita vastaan pelatessaan ollut.

Keskiviikon haastaja Hangosta on tullut tällä kaudella tutuksi kahdessa vierasottelussa. Suomen Cupissa HIK isännöi Grania syyskuun alussa, jolloin vieraat nostivat hankolaisten tien pystyyn 15-36 voitolla. Kuukautta myöhemmin pelattiin SM-liigan merkeissä ja tuolloin GrIFK haki vieraspisteet lukemin 20-28.

Liigan nuorin joukkue on kulkenut Dynamo Riihimäen ja PIF:n viitoittamaa tietä ensimmäisellä liigakaudellaan, kun tuloksena on ollut pelkkiä tappioita tai rökäletappioita. Keskimäärin pataan on tullut 15 maalia, joten Petter Forsströmin suojateilla on ollut raskas liigataipaleen alku ja varmasti usko useampaankin kertaan koetuksella. Joulukuun kahdessa ottelussa sekä Atlas Vantaa että BK-46 on kurittanut joukkuetta yli keskiarvon.

GrIFK on kohdannut viime peleissään HIFK:n kotona ja ÅIFK:n vieraissa. Kotipelissä Grani juoksi toisella jaksolla voittoon ja viime perjantaina ÅIFK-ottelu ratkaistiin käytännössä jo avausjakson puolella. Mikko Koskuella on nyt edessään loistava tilaisuus kokeilla sekä uusia taktisia kuvioita että antaa vähemmän peliaikaa saaneille suojateilleen näytönpaikkoja. Kunhan joukkue lähtee pelaamaan terveellä itseluottamuksella ja asenne kohdillaan niin Hangon ensimmäinen liigavoitto saa odottaa ensi vuoteen.

Keskiviikon liigakierros

Klo 18:30 ÅIFK – HIFK
Klo 19:00 SIF – Dicken, GrIFK – HC HIK, BK-46 – Cocks, Atlas Vantaa – PIF