Grani aikoo olla hankala vastustaja

GrIFK:n käsipallojoukkueen kokoonpano sunnuntaina alkavaan uuteen pelikauteen on viimeistä silausta vaille valmis. Tulevalla kaudella rosteri on vuoden takaista nuorempi, mutta nälkää riittää sillä joukkue on asettanut tavoitteekseen mitalipelit.

Uusi päävalmentaja Kaj Hagman saa luotsattavakseen innokkaan ja nuoren ryhmän. Nimekkäin uusi pelaaja on maajoukkueen pelinrakentaja Anthony Hellakoski, joka siirtyi Graniin Atlas Vantaan riveistä. Ruotsin liigajoukkue LUGI:sta Graniin vuoden lainalle siirtynyt sentteri Anton Karlsson, edusti viime kesänä Ruotsia alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa. Kokemusta jo Elitserien- ja EHF-peleistäkin ammentanut 19-vuotias Karlsson pelasi harjoitusotteluissa vakuuttavasti ja osoitti jo olevansa yksi tulevan SM-liigan mielenkiintoisimmista senttereistä.

Seuran omista A-junioreista on nostettu edustusjoukkueeseen neljä pelaajaa. Laituri Emanuel Holfve (s. 2001), takamiehet Kristoffer Bång (1999) ja Jonathan Almark (1999) sekä sentteri Daniel Heimberg (2001) tavoittelevat uran ensiminuutteja miesten SM-liigassa.

Aivan lopullinen nyt julkaistu joukkue ei vielä ole, sillä tarvetta on vielä yhdelle kokeneemmalle pelimiehelle. Täydennystä etsitään vasemman pakin tontille.

Harvennus kävi erityisen vahvasti hyökkäyspäässä

Kesän aikana maailmalle häipyi reilun 400 maalin verran tehoja. Richard Sundberg (Saksaan) ja Fredrik Forss (Tanskaan) ovat menetyksiä, joita mikä tahansa joukkue jäisi kaipaamaan. Muut lähteneet ovat Alexander von Numers (SIF) ja Turkuun opiskelujen takia siirtynyt kvartetti Wilhelm Hammarberg, Paavo Brummer, Peik Sjöblom ja Valter Georgs.

Mikko Koskueta valmentajana seuraavan Kaj Hagmanin 2+1 -vuotinen projekti lähtee liikkeelle puhtaalta pöydältä. Seuran puolesta ensisijaiseksi tavoitteeksi on tälle kaudelle asetettu pelaajien kehittäminen, mutta joukkue itse nosti riman hieman korkeammalle. GrIFK aikoo olla läpi kauden mahdollisimman epämukava vastustaja jokaiselle joukkueelle. Mitaliotteluihin aiotaan päästä nousujohteisella pelillä ja olemalla huipputikissä oikeaan aikaan keväällä.

Hagman toivoo joukkueensa kehittyvän kauden mittaan iskukykyisemmäksi

Pari kokeneemman kaartin edustajaa joutuu aloittamaan pelikauden lasaretin puolella, Hellakoski pisimpään, mutta Hagman aikoo hyödyntää tilanteen jakamalla vastuuta.

”Alkukauden tavoitteena on luoda pelille turvallinen pohja josta voidaan rakentaa ja pikkuhiljaa mennä yksityiskohtiin. Tähän päästään luonnollisesti treenaamalla kovaa jotta ollaan iskussa kun tosipelit alkavat.”

Kapteenistossa kokemusta

Kapteenin nauhan Forssilta perinyt Miro Koljonen saa adjutanteikseen Patrik Johansonin ja Albert Georgsin. Kolmikko kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin ja osaavat toimia esimerkkeinä nuoremmille sekä peleissä että harjoitushallilla. Seitsemättä kauttaan Kauniaisissa aloittava Koljonen on ollut tyytyväinen Granin harjoitusintoon.

”Treeneissä on ollut hyvä positiivinen meininki. Alkukausi tulee varmasti olemaan haastava kun vaihtuvuutta on ollut paljon ja muutamat loukkaantumiset on häirinnyt yhteispelin hiomista nyt kesäkaudella, mutta taso nousee varmasti kauden edetessä.”

GrIFK kaudella 2018/19

Maalivahdit:
Albert Georgs (A), Jan Stolt, Atte Pakarinen, Axel Rehnberg, Emil Carlander.

Laiturit:
Benjamin Olsson, Patrik Lång, Emanuel Holfve, Jasper Hellberg, Erik Åkermarck, Miro Koljonen (C).

Viivapelaajat:
Anton Karlsson, Daniel Heimberg, Niclas Laurent.

Takapelaajat:
Sami Silfver, Jonathan Berg, Jere Kantee, Jonathan Almark, Anthony Hellakoski, Patrik Johanson (A), Alexander Lång, Kristoffer Bång.

Valmentajat
Kaj Hagman, Toni Seijo, Mikael Westerholm.


Suomen Cupin 1. kierroksen ottelu

Liput 13€ / 8€


Henrik Dettmann Kauniaisten Uudessa Paviljongissa 4.10.18

GrIFK järjestää seminaarin, jossa Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann puhuu siitä miten menestystä rakennetaan, onko menestymiseen salaisuuksia ja reseptiä, miten menestyy ihmisenä, urheilijana ja liike-elämässä.

Seminaari, joka sopii mainiosti niin tiimityössä töitä tekevälle että johtajalle, kuin myös urheilijalle sekä nuoren urheilijan vanhemmille, järjestetään Kauniaisten Uudessa Paviljongissa torstaina 4.10.2018.

150 euron lippuhintaan sisältyy Dettmannin luennon lisäksi illallinen juomineen sekä sponsoroiden kokoaman tuotepussin.