Ordförandes vårhälsning

Bästa Grankulla IFK Handbolls medlemmar,

Säsongen 2020-2021 startades enligt planerna, men redan under hösten kunde vi konstatera att det kommer att bli stora utmaningar att kunna genomföra säsongen som planerat. Seriespelet pausades och snabbt påverkades även träningsmöjligheterna. Ur föreningens perspektiv är detta en svår situation. Vi jobbar hårt för att hitta lösningar för att hålla verksamheten igång på ett tryggt men samtidigt motiverande sätt, givet de spelregler som kommer från myndigheterna.

Även ekonomiskt sett är vi i en utmanande situation. Vi har tappat en del medlemmar och en betydande del av medlemmarna har inte haft möjligheten att betala sin medlemsavgift. Utöver detta har vi uteblivna intäkter för lägerverksamhet och annan försäljning som normalt äger rum kring föreningens evenemang. Vi har inte heller kunnat rekrytera nya spelare via School Tour eller andra evenemang varken under förra våren eller denna säsong och detta kommer inte bara att påverka föreningens ekonomi och verksamhet i år, utan även de kommande åren. Våra fasta utgifter rullar på som vanligt och mängden administrativt arbete i föreningen har märkbart ökat.

Trots detta kan vi glädjas åt att lagens ekonomi är på en stabil nivå och vi tror på att vi tillsammans kan försäkra en hög nivå på verksamheten inom GrIFK Handboll även i fortsättningen.

Vår verksamhet är beroende av våra medlemmar och jag vill understryka att medlemsavgiften är en obligatorisk avgift för alla medlemmar i föreningen som i något skede under den pågående säsongen representerar Grankulla IFK handboll. Tack till alla som skött detta. Ifall någon behöver stöd för att kunna sköta betalningen kan man vända sig till Handisfonden för understöd. Mer information hittar ni här: https://grifk-handball.com/verksamhet/handisfonden/.

På samma gång vill jag påminna om att alla har möjligheten att stödja föreningen genom att vara understöds medlem. Vi ser gärna att det i varje handbollsfamilj finns åtminstone en understödsmedlem – kanske det kan vara en mor- och farförälder som ställer upp och understöder föreningen för att försäkra fortsatt högklassig handbollsverksamhet. Man kan smidigt ge sitt understöd i myClub appen vid köpvagns ikonen eller via hemsidan: https://grifk-handball.com/verksamhet/understod/.

Trots en tung säsong ser vi att många bra saker har hänt inom föreningen. Vi har omvandlat vår verksamhet flera gånger och de flesta juniorer hänger motiverat med i träningarna trots att för många verksamhetens viktigaste del – matcher och turneringar, fallit bort. Samhörigheten är svår att hålla igång på distans och våra tränare har varit duktiga på att hitta på roliga och omväxlande träningar för våra juniorer.

Vår samarbetspartner Guido´s Guido’s Pizza Alchemista har beslutat att dela ut pizza presentkort till de som kämpat bäst under träningarna i diverse lag. Tränarna sköter utdelningen av presentkorten för respektive lag innan påsk. Kämpa på allihopa!

Vi vill också passa på att meddela att vi skrivit avtal med Intersport Suomenoja och Craft som leverantör av spelkläder och övrig utrustning. Intersport Suomenoja kommer att smidigt kunna leverera vår utrustning med korta leveranstider och garanterar en kollektion som varar i fyra år. Detta ser vi som en utveckling mot Finlands mest attraktiva handbollsförening. I och med bytet av leverantör kommer arbetet med klädbeställningar, fakturering etc. bli märkbart smidigare för våra föreningsaktiva. Johanna och Sam har tillsammans med undertecknad gått igenom kollektionen och vi kan garantera att vi kommer att ha de mest ekologiska och hållbara spelkläderna från och med näst säsong. Vi ser fram emot att starta detta samarbete från och med 1.8.2021.

Köpman Mika Juvonen: Kauppias “Kiitämme seuraa luottamuksesta Intersportia ja seuratiimiämme kohtaan. Otamme innolla uuden yhteistyön vastaan. Intersport Suomenojalla on vahva kokemus seurojen ja joukkueiden varustamisesta eri palloilulajeissa. Craft tuotemerkin valikoituminen seura-asuihin tuo varmuutta ja nopeutta toimituksiin. Haastavasta pandemiatilanteesta huolimatta on hienoa huomata että, usko tulevaisuuteen on vahvaa kaikilla sopimuksen osapuolilla. Lasten ja nuorten liikkuminen on ensiarvoisen tärkeää ja siinä me haluamme olla ehdottomasti mukana sekä toteuttaa missiotamme “hyvää oloa liikunnasta”.

I samband med detta samarbete kommer vi att lansera en special edition GrIFK lätt dunjacka av Craft som de ivrigaste supporters kan beställa via vår webshop. Gå in i myClub appen och reservera ditt exemplar direkt, det finns endast ett begränsat antal av jackan.

Jag vill önska er allihopa en fin vår trots omständigheterna. Vi hoppas att alla våra spelare ännu får chansen att spela handboll igen innan vi avlutar inför sommarpausen.

Peik Jansson
Ordförande GrIFK Handboll