Premierade 2021-2022

Torsdagen den 1.12 ordnades den traditionella grötfesten där premieringar delades ut för säsongen 2021-2022. Här ser du alla premieringar och deras motiveringar.

100 spelade matcher i Grankulla IFK

Cecilia Ehrnström     100

Eddie Meinander     100

Greta Wirén             100

Christine Sundholm 102

Elsa Bäckström         103

Elliot Waselius         103

Nea Sairanen         103

Viktor Hernelahti     105

Isabel Fant             105

Frida Olin                 107

Miro Koljonen         107

Fanny Vaenerberg    108

Anton Hyppönen         112

Elias Salakari             113

Patrik Lång             113

Clara Como             114

Isabel Karvonen         114

Unni Laaksonen         114

Emil Åkerman         114

Oliver Martas             117

Miguel Fagerström     120

Frida Bäckström        126

200 spelade matcher i Grankulla IFK

Katri Kallio                     205

Sebastian Segersven     205

Fredrik von Troil             206

Fredrika af Hällström     209

Amanda Olsson             219

300 spelade matcher i Grankulla IFK

Helen Bergman         312

Fredrik Forss             324

Jonathan Almark         330

D-juniorer 2009 – Flicka

Wendy JaakkolaVi vill premiera en spelare i vårt lag med ett enormt hjärta, en grym kämparanda och som även är en omtyckt lagspelare. Hon är en rollmodell för det Fair Play står för.”

D-juniorer 2009 – Pojke

Izaac Koivu”En spelare som utvecklades mycket och visade bra attityd under säsongen 2021-2022. En viktig del av P09:s lyckade säsong och tog också ett välförtjänt steg upp till P08 laget där han gjorde många fina insatser.”

C-juniorer 2007 – Flicka

Alva Eskelin“Till en spelare som var en bärande kraft för laget och som alltid vill vinna och aldrig ger upp. Trots utmaningar med skador hade hon hög närvaro på träningarna och jobbade hårt för att utvecklas och bli bättre. En motiverad och talangfull spelare som kan gå långt inom handbollen”

C-juniorer 2007 – Pojke

Sebastian Mecklin”Spelaren som premieras tränade aktivt och med rätt attityd under säsongen. Han tog fina steg i sin utveckling generellt men imponerade framförallt i försvarsspelet. Valdes i Final Four turneringen välförtjänt in i All-star laget. En vänsterhänt talang som kan bli precis så bra som han själv vill.”

B-juniorer – Flicka

Unni Laaksonen“Årets B-flicka är en väldigt motiverad spelare med stark träningsmoral, gott humör och en stor vilja att utvecklas. Hon tillbringade många timmar under sommaren med att träna på egen hand vilket gav resultat.  Spelaren har under de senaste åren tagit stora kliv framåt och var en viktig kugge i B-flickornas spel, både framåt och bakåt.”

B-juniorer – Pojke

Cedric Sten“Spelaren i fråga är en riktig idrottare som utstrålar sportsmanna-anda. Tränar exemplariskt och gör alltid sitt yttersta i varje situation, oavsett om det är träning eller match. Har alltid rätt attityd vilket resulterat i stora framsteg på handbollsplanen under föregående säsong.”

Haje Bergmans vandringspris A-juniorer – Flicka

Amanda Olsson“Spelaren som premieras hade hög närvaro på träningar, både med damlaget och A-flickorna, vilket resulterade i stora utvecklingssteg. En lagspelare som utstrålar Fair Play anda genom att vara lugn, sympatisk och lojal. På planen en riktig kämpe och central spelare för sitt eget lag.”

A-juniorer – Pojke

Wilhelm Parvinen”Premiering för bästa A-pojke går till en spelare som under förra säsongen utvecklades enormt mycket. Han är väldigt öppen för feedback och uppvisar en ständig vilja att lära sig nytt för att bättre. På planen en modern kantspelare som är stark i kontringsspelet och mångsidig i sina avslut, men även duktig bakåt. Hade en stor roll i A-pojkarnas framgångsrika säsong.”

Damspelare

Johanna Hilli“Hon har höga krav på sig själv och sin omgivning för att kunna utvecklas så mycket som möjligt. Hon är en ledare både på och utanför planen. Hon har alltid hög träningsnärvaro och är en vinnarskalle ända ut i fingerspetsarna. Hon ligger alltid i toppen av skytteligan men det hon utvecklades mest på under säsongen var försvarsarbetet.”

Henrik Vaenerbergs vandringspris – Herrspelare

Fredrik von Troil ”En väldigt fin och reko kille. Har handbollsmässigt tagit stora steg under senaste säsong, framförallt i kontrings och anfallsspelet. När utvecklingen fortsätter och han ännu jobbar vidare på fysik och försvarsspelet kan han gå hur långt som helst.”

Christian Segersvens Vandringspris

Emil Åkerman”En multitalang inom handboll. Han kan i praktiken spela på vilken position som helst men har gjort klart sitt val och storsatsar på en karriär som handbollsmålvakt. Har en sällan skådad naturlig teknik som är få unnade. Han är dessutom målmedveten och tränar flitigt. Han har i många tillfällen visat att han har en riktig vinnarskalle och är alltid bäst när det gäller. Förra säsongen ledde han C-pojkarna till FM guld i Ekenäs då han storspelade i både semifinal och final. Emil kommer att gå mycket långt inom handbollen ifall motivationen och intresset håller i. Lägg namnet på minnet!”

BK-46 Vandringspris – Lagpris

A-pojkarna”Under grundserien var det både toppar och dalar i lagets prestationer, men mot slutet av säsongen med full trupp var det inget snack om vilket lag som var seriens bästa lag. En dramatisk vinst i semifinalen på hemmaplan mot Sjundeå IF följdes upp med säsongens starkaste prestation i finalen då laget slog grundserievinnaren Cocks på bortaplan. FM-guldet var välförtjänt liksom nu premieringen som föreningens bästa lag säsongen 21-22.”

Tränarpriset

Anton Paavola”En person som varit föreningen trogen i många, många år. Har haft varierande uppgifter och började som juniortränare på pojksidan. Under den senaste tiden har han ändå varit aktiv på utsidan planen där han ansvarat för fysikträningen. En stor del av föreningens juniorer, seniorer och tränare har fått ta del av hans otroliga kunskap och expertis. Han är alltid tillgänglig, vill hjälpa alla och är verkligen en person som lägger ner kropp och själ i sitt arbete. Vi är extremt tacksamma för att ha dig i vår förening och vill genom detta pris visa vår uppskattning för allt jobb du gör!”

Bragdpriset

Jan – Erik Sandelin“Föreningen har som tradition att varje säsong utdela den stora Bragdpokalen till en föreningsaktiv som på ett förtjänstfullt sätt stött verksamheten i Grankulla IFK. Det finns många olika slags roller i föreningen, en del mera synliga än andra.

Den person vi i år vill komma ihåg har under en längre tid varit aktiv inom föreningen inom både lagledning och styrelsearbete. Han har ett brinnande intresse för handbollen och syns frekvent i bollhallen, både på läktaren, som stöd för spelarna vid sidan av planen samt vid funktionärs bordet. Personen har även framgångsrikt lett föreningen som ordförande under en period då föreningen tog många viktiga steg i arbetet mot den starka förening vi är idag. Under denna period spelade GrIFK:s damer igen upp sig till FM-serien efter en paus på några år, och började år efter år stadigt stiga i tabell placeringarna. Personen har i många år varit en av de bärande krafterna i damlagets lagledning.

Att ha ett representationslag i FM serien är ingen självklarhet. Betydelsen att ha förebilder för våra juniorer i de högsta serierna inom egen förening är enorm.

Det råder ingen tvivel om  denna persons hjärta är starkt grönt.Det är med stor tacksamhet vi detta år delar ut den stora Bragdpokalen åt den mångåriga föreningsaktiva och före detta styrelseordförande Janne Sandelin. Tack!”