Grankulla IFK ja IF Fram ovat ottaneet ensimmäisen askeleen uudessa yhteistyössä

Tuntuu uskomattoman hyvältä, että olemme nyt aloittaneet konkreettisen yhteistyön, sanoo Eddie Sundell, joka on yksi IF Framin, äskettäin perustetun Ahvenanmaan käsipalloseuran vetureista ja seurojen välisen yhteistyön aloitteentekijöistä.

Keskustelut yhteistyöstä alkoivat syksyllä 2023 ja nopeasti molemmat seurat saivat todeta, että voimme löytää hyviä uusia synergiaetuja seurojen välille ja tarjota monipuolisempaa monimuotoisuutta seurojen jäsenille.

“Ajatuksena oli, että olisimme osallistuneet GrIFK Mini Cupiin, mutta valitettavasti emme saaneet tarpeeksi oikean ikäisiä pelaajia. Tärkeää on, että pelaajat ovat kypsiä ja vastaanottavaisia ​​kilpailupeleihin ja toivomme saavuttavan sen keväällä”, sanoo Markus Palm, joka toimii nuorten junioreiden valmentajana yhdessä Björn Silénin kanssa IF Framissa.

GrIFK:n P11- ja P12-joukkueista tuli siis ensimmäiset ryhmät, jotka osallistuivat yhteistyöhön, kun IF Framin 2009-2012 syntyneet junioripojat harjoittelivat ensimmäistä kertaa Kauniaisissa Samiksessa loppiaisena.

“Oli todella hauskaa saada vieraita Ahvenanmaalta. Yksi idea vierailusta oli, että IF Framin pojat pääsisivät kokeilemaan ottelun pelaamista, joten se oli nopeatempoinen harjoitus. Peli meni hyvin ja tunnelma oli iloinen. Toisin sanoen todella hauska ja inspiroiva harjoitus”, sanoo kakkosvalmentaja Edvin Ekman.

“Granin kanssa oli hauskaa treenata. Pääsimme pelaamaan täysikokoisessa joukkueessa samanikäisten poikien kanssa. Grani-pojat olivat erittäin ystävällisiä ja kysyivät, millä paikalla haluamme pelata kentällä. Saimme monia uusia kokemuksia.” sanoo vuonna 2012 syntynyt Joel Sundström.

Vuonna 2009 syntynyt Jonatan Lönngren jatkaa, että oli mielenkiintoista nähdä eroja pitkään harjoittelevan ja käsipalloa pelanneen joukkueen välillä. – Heitä oli paljon treeneissä ja pystyimme pelaamaan useissa eri paikoissa harjoitusten aikana. Nopeasti havaittiin, että seura on suuri, ja siellä on paljon aktiivisia junioreita ja aikuisia. Tämä oli todella hyvä vierailu ja toivon, että voimme mennä pian uudestaan ​​toivottavasti vielä useamman IF Framin pelaajien kanssa.”

IF Fram vastikään muodostettuna käsipalloseurana voi jakaa kokemuksia ja saada GrIFK:lta neuvoja ja vinkkejä kestävän seuran rakentamiseen, jossa junioritoiminta on keskiössä. IF Fram puolestaan ​​voi järjestää räätälöityjä käsipalloleirejä ja harjoitusotteluita, joissa on mahdollisuus kansainväliseen vastustukseen.

“Ihanaa nähdä käsipallon kehittyvän Suomessa. Me yhtenä Suomen suurimmista yhdistyksistä näemme tehtäväksemme tukea pienempiä vakiintuneita seuroja niiden liiketoiminnan käynnistämisessä, jotta meillä on jatkossa mahdollisuus pelata käsipalloa mahdollisimman monella paikkakunnalla Suomessa. Vain riittävän laajalla Suomessa harjoittelevien käsipalloilijoiden määrällä voimme saavuttaa menestystä kansainvälisellä tasolla. Teemme mielellämme yhteistyötä IF Framin kanssa ja autamme seuroja  käynnistämään toimintansa mahdollisimman hyvin. Näemme Ahvenanmaan toiminnassa suuria mahdollisuuksia ja toivomme, että yhä useammat mantereen seurat harkitsisivat tulemista Ahvenanmaalle harjoitusleirille ja kohtaisivat siellä sekä ahvenanmaalaisia ​​että ruotsalaisia ​​vastustajia”, summaa GrIFK Handbollin puheenjohtaja Jenny Segersven.

“Sain käsipallokasvatukseni BK-46:ssa, mutta voin kiittää GrIFK:tä valmennus- ja yhdistyskiinnostuksestani. GrIFK-aikaa muistan lämmöllä, ja siellä olin mukana järjestämässä monia leirejä ja muita tapahtumia, ja sen haluamme myös täällä Ahvenanmaalla”, Eddie jatkaa.

Meillä on erittäin mukavat tilat, joissa kaikki majoituksesta, koulutuksesta ja muusta toiminnasta on helposti järjestettävissä. Se on myös yksi syistä, miksi päätimme perustaa käsipallo-osaston juuri IF Framiin, hän päättää.

Toivomme, että tämä yhteistyö voi jatkua ja kehittyä oikeaan suuntaan käsipallon kehittämiseksi seuroissa ja Suomessa!